Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή ο προϋπολογισμός

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία που  θα ακολουθήσει, ολοκληρώνεται απόψε στη βουλή  η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016. Υπέρ της…

boylh

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία που  θα ακολουθήσει, ολοκληρώνεται απόψε στη βουλή  η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016.

Υπέρ της ψήφισης του προϋπολογισμού έχουν ταχθεί οι εισηγητές και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα τον καταψηφίσουν.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης χαρακτήρισε το νέο προϋπολογισμό, ένα σωστό εργαλείο, επαρκές σε αυτή τη φάση για την εφαρμογή και τήρηση του οδικού χάρτη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

«Παραμένουμε πιστοί στην ανάγκη ανατροπής της λιτότητας σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να βοηθήσουμε όλοι για να ηττηθεί η στρατηγική της λιτότητας σε ευρωπαϊκή κλίμακα», σημείωσε και συνέχισε: «Είναι εύλογο η αντιπολίτευση να μην υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό. Θα περίμενε κανείς, όμως, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, προτάσεις για το τι θα πρέπει να γίνει» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Βούτσης.

Πηγή: tvxs.gr