Φουκαράκης… και φουκαράδες

Βλέποντας κανείς την ενδεκάδα του Εργοτέλη, την παρακμιακή εικόνα της έδρας του με φιλάθλους λιγότερους από τοπικά πρωταθλήματα των τελευταίων Κατηγοριών και αναλογιζόμενος την ασημότητα των παικτών του (όπως Φουκαράκης, Μπουρσέλης, Άλλα, Δερμιτζάκης κτλ) δεν περίμενε ότι αυτή η ομάδα θα κάνει τον Παναιτωλικό να φαίνεται τόσο «λίγος».
Κι αν όλα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει μια τόσο «φουκαριάρικη» και απαίσια εμφάνιση από τον Παναιτωλικό, μια ομάδα που υποτίθεται θέλει να αποσβέσει σε κάθε αγώνα τις «ντροπές» που φέτος έχει προκαλέσει στους φίλους του και την ιστορία του. Οι παίκτες του Ματζουράκη το έκαναν κι αυτό. Δεν είναι η ήττα που ενοχλεί, άλλωστε το σκορ αφήνει περιθώρια για πολλές φαντασίες εάν κάποιος δεν έχει δει το ματς. Η μόνη φαντασία που ευσταθεί είναι πως το τελικό σκορ αδικεί τους νικητές κι όχι τον Παναιτωλικό.
Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν ούτε κατά φαντασίαν άλλοθι μέσω διαιτησίας, απλά μια έντονη διάθεση απαξίωσης για έναν Παναιτωλικό που δεν συνέρχεται, δεν πείθει για καλύτερη συνέχεια και όλοι αναρωτιούνται πόσο κακός μπορεί να είναι ο Ατρόμητος για να τον  κερδίσει ο Παναιτωλικός. Ούτε το άλλοθι των πολλών αναπληρωματικών μπορεί να σταθεί, διότι δεν έπαιζαν καν νεαροί και στο επιθετικό σκέλος αγωνίστηκαν όλοι οι βασικοί. Εκτός εάν αυτή η τραγική εικόνα οφείλεται στη μη χρησιμοποίηση του Κέβιν…
papaioannou