Βγαίνει από την Εντατική… η καρδιολογική

Τι γίνεται με το πολύπαθο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλων

Προκήρυξη θέσης ενός μονίμου καρδιολόγου – Έρχονται εντός των ημερών δυο επικουρικοί

Στις 27 Νοεμβρίου η «Σ»

φέρνει στο φως της δημοσιότητας την περιπέτεια ενός 29χρονου Αγρινιώτη στον οποίο αρχικά είχε διαγνωστεί μηνιγγίτιδα και στη συνέχεια παρουσίασε καρδιακές αρρυθμίες χωρίς όμως να μπορεί να παραμείνει στο Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς δεν υπήρχε καρδιολόγος. Αποτέλεσμα ήταν να διεκομισθή εσπευσμένα στα Ιωάννινα, μιας και στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου δεν υπήρχε κενό κρεβάτι. Ως γνωστόν η καρδιολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος Αγρινίου υπάρχει μόνο στα χαρτιά καθώς δεν υπάρχει καθημερινή εφημερία, λόγω της έλλειψης γιατρών, με συνέπεια καθημερινά να τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή εκατοντάδων ασθενών με καρδιακά προβλήματα απ’ όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η δημοσιοποίηση του θέματος λοιπόν από τη «Σ» επίσπευσε τις διαδικασίες στελέχωσης της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας και πιο συγκεκριμένα από την 6η ΥΠΕ η οποία κινητοποιήθηκε αναλαμβάνοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

«Εντός των ημερών προκηρύσσεται θέση μόνιμου καρδιολόγου στο νοσοκομείο του Αγρινίου και ευελπιστούμε η συγκεκριμένη διαδικασία να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται. Παράλληλα περιμένουμε την έλευση δύο επιπλέον επικουρικών γιατρών στην καρδιολογική κλινική, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που όντως δημιουργούνται στην περιοχή από την υποστελέχωση της συγκεκριμένης κλινικής» δήλωσε στη «Σ» ο Α’ Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης.

Για την ιστορία ο 29χρονος

Αγρινιώτης μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ξεπέρασε τον κίνδυνο και πλέον έχει επιστρέψει σπίτι του, θέλοντας να αφήσει μία και καλή πίσω του το Γολγοθά που πέρασε, αποτελώντας μπαλάκι μεταξύ νοσοκομείων την ώρα που έπασχε από μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

«Ανάσα» ενίσχυσης στο πολύπαθο Κ.Υ Χαλκιοπούλων 

Στο μεταξύ «ανάσα» παίρνει το πολύπαθο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλων Αμφιλοχίας μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε μία 75χρονη από τον Βάλτο, όταν το Σάββατο 31 Νοεμβρίου όπως είχατε διαβάσει στη «Σ» είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας με δύσπνοια και αντί για γιατρό και ασθενοφόρο, οι συνοδοί της βρήκαν μια καθαρίστρια, με συνέπεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά την διακομιδή της στο νοσοκομείο Αγρινίου! Έτσι λοιπόν προ ημερών μετακινήθηκαν στο Κ.Υ Χαλκιοπούλων –και μέχρι να δοθεί οριστική λύση- δύο γενικοί γιατροί από το Κ.Υ Θέρμου, ώστε να καλύπτονται εφημερίες και τις 30 μέρες του μήνα.

Πάντως από την

πλευρά τους κάτοικοι και φορείς του Ορεινού Βάλτου διοργανώνουν συγκέντρωση – συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο πρώην Δημαρχείο Χαλκιόπουλου ζητώντας άμεσες και οριστικές λύσεις ώστε να μην χαθεί άλλη ζωή. Στη συγκέντρωση καλούν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου και της Τοπικής Ενότητας Φλωριάδας.

aggelopoulos