Ο Δήμαρχος Αγρινίου μαζί με τα παιδιάγια την Παγκόσμια Ημέρα Α.με.Α

Με αφορμή την

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία παρουσιάστηκε χθες στον κινηματογράφο «Άνεσις»  θεατρικό έργο με τίτλο «Ο γλάρος Ιωνάθαν» από τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, σε συνεργασία με τους μαθητές του 6ου Δημοτικού. Με αφορμή το γεγονός αυτό, αλλά και την επίσκεψη μαθητών στον κινηματογράφο για την καθιερωμένη προβολή της παιδικής ταινίας, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου βρέθηκε στην αίθουσα, έπαιξε με τα παιδιά και τους μίλησε για την χθεσινή παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία. Ο κ. Παπαναστασίου δίνοντας το μήνυμα της χθεσινής μέρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάθε χρόνο η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ικανότητες.

????????????????????????????????????

Εμείς φέτος έχουμε ως κεντρικό μήνυμα «όλοι είμαστε ίσοι, αλλά διαφορετικοί». Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε εκδηλώσεις για δεκαπέντε ημέρες με ποικίλες δραστηριότητες, όπως πολιτιστικές, αθλητικές και δωρεάν θεατρικές παραστάσεις καθώς και κινηματογραφικές ταινίες. Κάνουμε μια προσπάθεια για να δείξουμε έμπρακτα το σύνθημά μας και θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τον συνάνθρωπο μας όπως του αρμόζει.

IMG_20151203_105601

Είναι ημέρες αγάπης

αλληλεγγύης, ημέρες για να αλλάξουμε νοοτροπία και να γίνουμε διαφορετικοί, να γίνει διαφορετικός ο τόπος μας, να γίνει τόπος για να ζεις». Στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου με τα παιδιά παρέστησαν και οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Παπαγεωργίου και Κώστας Καλαντζής, αλλά και ο Προϊστάμενος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου Χρήστος Σκαμνέλος.

xondros1