Ρομά επιτέθηκαν με το καλημέρα… σε ηλικιωμένη στο Αγρίνιο

Της άρπαξαν το πορτοφόλι μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων πολιτών

Περπατούσε αμέριμνη την

οδό Πάνου Σούλου. Είχε φύγει νωρίτερα από το σπίτι της για να διεκπεραιώσει διάφορες οικονομικές της υποθέσεις στο κέντρο της πόλης. Δεν φανταζόταν όμως αυτό που θα της συνέβαινε λίγα λεπτά αργότερα. Ήταν λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν ομάδα τριών γυναικών Ρομά της επιτέθηκε και της αφαίρεσε το πορτοφόλι που κουβαλούσε και μέσα περιείχε αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι Ρομά δεν δίστασαν να «χτυπήσουν» στην καρδιά του Αγρινίου και μάλιστα με το καλημέρα. Η ηλικιωμένη γυναίκα έβαλε τις φωνές και στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, με αυτόπτες μάρτυρες να σπεύδουν για βοήθεια.

Μάρτυρες του περιστατικού τηλεφώνησαν στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας, όπου άμεσα στήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Οι αστυνομικοί διενήργησαν πάνω από 15 προσαγωγές υπόπτων ατόμων σε μία άτυπη επιχείρηση «σκούπα». Προσαγωγές πραγματοποιούνταν για αρκετή ώρα έξω από τραπεζικά καταστήματα και το Ταμιευτήριο, καθώς αυτές τις μέρες γίνονται αναλήψεις συντάξεων και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι κουβαλούν πάνω τους χρηματικά ποσά. Πάντως η ηλικιωμένη θα μπορούσε να πει κάποιος ότι στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς δεν αντιστάθηκε αποτελώντας εύκολη «λεία» για τις Ρομά. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να είχε χτυπηθεί άγρια με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην Βελουχιώτη

Στο μεταξύ αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι έχουν βάλει στο στόχαστρο αυτοκίνητα τα οποία παραβιάζουν κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες και αφαιρούν από αυτά οτιδήποτε βρουν. Η αστυνομία από την πλευρά της έχει αυξήσει τις περιπολίες της στην περιοχή ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες στο πλαίσιο της προληπτικής αστυνόμευσης και με σαφή στόχο την αποτροπή κλοπών και διαρρήξεων.

papaioannou