Για το Κύπελλο αυτή τη φορά

Συμπληρώνεται περίπου ένας μήνας από τις 7 Νοεμβρίου που έγινε στον Αγρίνιο το ντέρμπυ πρωταθλήματος της  ΕΣΠΕΔΕ για το Βόλλεϋ Γυναικών, στο οποίο μετά από ένα συναρπαστικό ματς ο Φιλαθλητικός  Πρέβεζας επικράτησε  με 2-3 σετ του Ιωνικού Αγρινίου (φωτο). Το Σάββατο οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά για το κύπελλο.
Ανακοινώθηκε  η κλήρωση  της 2ης  φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλλεϋ, στην οποία η κληρωτίδα ανέδειξε την γυναικεία  ομάδα του Ιωνικού γηπεδούχο να υποδέχεται τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας το προσεχές Σάββατο 5/12  στις 18.00,στο ΔΑΚ Μ. ΚΟΥΣΗΣ.
Ο   νικητής της αναμέτρησης, όπως γνωρίζαμε,  θα προκριθεί στην τρίτη φάση του Κυπέλλου, αλλά επίσης θα είναι και ο κυπελλούχος  της ΕΣΠΕΔΕ, αφού οι δυο ομάδες είναι οι τελικές νικήτριες των  προκριματικών αγώνων κυπέλλου της περιφέρειας.  Έτσι ο τελικός αυτός στο Αγρίνιο, το Σάββατο,  θα είναι η γιορτή της ΕΣΠΕΔΕ για το Κύπελλο, με απονομές μεταλλίων και κυπέλλων στις δυο φιναλίστ, αλλά και παρουσία πολλών Παραγόντων της περιοχής.
 Η ανακοίνωση του Ιωνικού, του οποίου  στο μεταξύ οι ιθύνοντες επιδόθηκαν σε προετοιμασίες για μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, καταλήγει:   «Να υποστηρίξουμε την ομάδα μας με την όσο το δυνατόν πολυπληθέστερη παρουσία των φιλάθλων του Αγρινίου».
 Όπως πρόσφατα ενημέρωσε η ομάδα του Αγρινίου  από την ΕΣΠΕΔΕ προκρίνονται στην επόμενη φάση του κυπέλλου δυο ομάδες και η ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία)   κλήρωσε τις δυο ομάδες να αγωνιστούν για την β’  φάση με έπαθλο την πρόκριση στην επόμενη φάση.
    Οι δύο ομάδες όμως είναι φιναλίστ του τελικού της ΕΣΠΕΔΕ και θα πρέπει να αγωνιστούν και για την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΣΠΕΔΕ.
    Ο θεσμός των κυπέλλων κάθε περιφέρειας δεν είναι ξεχωριστός θεσμός, δεν γίνονται ταυτόχρονα αγώνες κυπέλλου ΕΣΠΕΔΕ και αγώνες κυπέλλου ΕΟΠΕ.
    Η ΕΟΠΕ  λοιπόν «διορθώνει «την γκάφα της κλήρωσης, θα έπρεπε  οι δυο ομάδες να έχουν κλειδάριθμο, με μία μεγαλύτερη και συστήνει στην περίπτωση αυτή την διεξαγωγή ενός άλλου αγώνα μεταξύ των δυο φιναλίστ στον οποίο ο νικητής της β  φάσης εάν δεν νικήσει ξανά δεν θα είναι κυπελλούχος περιφέρειας!!!!!! Θα έχουμε δηλαδή το τραγελαφικό οι φιναλίστ να παίζουν μία φορά για το κύπελλο με έπαθλο την πρόκριση και μία φορά για το κύπελλο της ΕΣΠΕΔΕ που όμως δεν υπάρχει γιατί είναι ο ιδιος θεσμός του κυπέλλου της ΕΟΠΕ!!!!!!!
 Στο πρωτάθλημα
Νίκη με 3-0 σετ πέτυχε στα Γιάννενα η ομάδα του Ιωνικού με αντίπαλο την ομάδα του ΑΓΣΙ για το πρωτάθλημα Βόλλεϋ  Β΄Εθνικής  Γυναικών, το περασμένο Σάββατο. Ο  ΑΓΣΙ παρουσίασε  μια νεανική ομάδα και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που μετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 πριν από μερικά χρόνια αφού καμία παίκτρια δεν παίζει σήμερα από την ομάδα της εποχής εκείνης.
Αγωνιστικά η ομάδα του Ιωνικού επέβαλε τον δικό της ρυθμό σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δεν απειλήθηκε σε κανένα σετ και φυσιολογικά επιβλήθηκε με 3-0 σετ του αντιπάλου της. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον προπονητή Γιώργο Ασημακούλα  να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες που είχε στην διάθεσή του.
Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος με την ομάδα του Γ Σ Άρτα volley,  στο Αγρίνιο, θα μετατεθεί για τα μέσα Δεκεμβρίου, όπως υπολογίζεται, καθώς το προσεχές Σάββατο υπάρχει ο αγώνας Κυπέλλου.
papaioannou