Λουκέτο σήμερα σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

24ωρη γενική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Κινητοποιήσεις και πορείες σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι – «Όχι» στο 3ο μνημόνιο

Αντιδρώντας στο

νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που αναμένεται να ψηφιστεί εντός του τρέχοντος μήνα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν για σήμερα πανελλαδική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Στο Αγρίνιο στην Πλατεία Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ στο Μεσολόγγι θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

Πανελλαδικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα συμμετέχουν φορείς, επαγγελματικές τάξεις και σύλλογοι, όπως η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν αγκυροβολημένα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, ενώ στο Αγρίνιο θα συμμετάσχουν και οι αγρότες. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί.

Ο Πρόεδρος του

Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Θανάσης Γαλατάς δήλωσε για την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση πως «εντάσσεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων. Θεωρούμε πως η απεργία αυτή είναι σταθμός στον αγώνα για να μην παραταθεί η ανθρωπιστική κρίση. Εκτός από τη φοροκαταιγίδα που πλήττει και θα πλήξει όλα τα λαϊκά στρώματα μέσω των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, το κομβικό σημείο των μεταρρυθμίσεων είναι το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό. Οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε δραματική μείωση των συντάξεων και θα μετατρέψουν το σύστημα από κοινωνικού και δημοσίου χαρακτήρα σε κεφαλαιοκρατικό. Θα επέλθει η εξαθλίωση και ο αποκλεισμός. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αντιδρούμε στις μνημονικές πολιτικές, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να αποκρούσουμε την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την αποτροπή ψήφισης του νέου μισθολογίου της λιτότητας».

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης δήλωσε ότι «η εργατική τάξη της χώρας και τα λαϊκά στρώματα δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ και το μεγάλο κεφάλαιο, μια επίθεση που δεν έχει τελειωμό. Όλα όσα ψήφισαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, κόκκινα δάνεια, προαπαιτούμενα, μαζί με αυτά που θα φέρουν για ψήφιση στη βουλή, το ασφαλιστικό, που καταργεί ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, τον καινούριο προϋπολογισμό του 2016 που καλείται τα 5,7 δις να τα πληρώσει ο λαός και αυτά που θα φέρουν το αμέσως επόμενο διάστημα, εργασιακά, μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα, ιδιωτικοποιήσεις, φορολογία αγροτών, έχουν ένα και μόνο στόχο. Το πώς στην περίοδο της κρίσης θα μπορέσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές κλπ να αυξήσουν τα κέρδη τους και να στηρίξουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, αδιαφορώντας για τις τύχες των λαών.

Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν ένα δρόμο, να αντισταθούν σήμερα οργανώνοντας την πάλη τους μέσα από τα ταξικά σωματεία, συλλόγους και επιτροπές αγώνα, για να μπορέσουν αύριο να περάσουν στην αντεπίθεση. Αυτό το νόημα έχει η σημερινή απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση. Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου καλεί την εργατική τάξη και τον λαό της περιοχής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου στις 10.30».

xondros1