Παρασκευή… κοντή γιορτή για την Εθνική Οδό

Σειρά παρεμβάσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο οδικό δίκτυο

Σειρά παρεμβάσεων

ξεκινά τις προσεχείς ημέρες στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, με συνεργασία του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα (σας είχε ενημερώσει σχετικά χθες η «Σ») μέσα στην εβδομάδα η Αντιπεριφέρεια Υποδομών και Δικτύων θα τοποθετήσει μπαριέρες με ερυθρό και λευκό χρώμα και με άμμο στο επικίνδυνο σημείο μπροστά στο ΚΤΕΛ αφού όπως έχει αποδειχτεί, ούτε η αστυνόμευση είναι επαρκής, ούτε τα πλαστικά κολωνάκια που μπαίνουν κατά καιρούς δίνουν λύση, καθώς μετά από λίγο αφαιρούνται από επιτήδειους.

«Πρόκειται πράγματι

για ένα έργο του οποίου η ευθύνη υλοποίησης δεν ανήκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά στην πολιτεία. Οι παρεμβάσεις που κατά το παρελθόν έγιναν ήταν λάθος και όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος περισσότερα προβλήματα δημιούργησαν παρά διευκόλυναν τους οδηγούς και βέβαια τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι καθημερινά βιώνουν Γολγοθά. Εμείς από την πλευρά μας και μέχρι να δοθεί από το Υπουργείο οριστική λύση θα τοποθετήσουμε περίπου 50 προστατευτικές μπάρες με άμμο και νερό, ώστε να μην μπορούν να τις ξηλώσουν οι ανεγκέφαλοι όπως κάνουν με τα πλαστικά κολωνάκια» ανέφερε μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας.

Παράλληλα την Παρασκευή

το Αγρίνιο θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Υπουργείου προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά όσα παρουσίασε ο δήμαρχος Αγρινίου στην Αθήνα σχετικά με την «άρση της επικινδυνότητας, της άρσης της επικινδυνότητας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Δεν αποκλείεται την Παρασκευή να βρεθεί στο Αγρίνιο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ώστε να εκθέσει την επίσημη θέση της Περιφέρειας

Ξεκινούν δύο ταυτόχρονες εργολαβίες από την Περιφέρεια για την συντήρηση του Οδικού Δικτύου    

Στο μεταξύ όπως πληροφορήθηκε η «Σ» τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν δύο ταυτόχρονες εργολαβίες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την συντήρηση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα για το Εθνικό Δίκτυο.

Η πρώτη εργολαβία

που θα ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο οδόστρωμα (λακκούβες, διαγραμμίσεις κ.α) και η δεύτερη τοποθέτηση και λειτουργία ηλεκτροφωτισμού σε σημεία όπου δεν υπάρχει και εγκυμονεί κινδύνους για την οδηγική ασφάλεια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με τη διαφωνία μεταξύ Παπαναστασίου και Τραπεζιώτη για το αν το ΚΤΕΛ Αγρινίου έχει την προβλεπόμενη κυκλοφοριακή σύνδεση – πρόσβαση στον εθνικό δρόμο, τελικά διασαφηνίστηκε μετά από επικοινωνία του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Τελικώς, ότι υπάρχει η προβλεπόμενη πρόσβαση όπως και η απαραίτητη άδεια λειτουργίας η οποία είναι διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο.

aggelopoulos