Εκστρατεία κατά του AIDS από το Δήμο Αγρινίου

Το μήνυμα κατά του AIDS και της προφύλαξης από τη νόσο έστειλε χθες η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου, με αφορμή την…

1 aids  copy

Το μήνυμα κατά του AIDS

και της προφύλαξης από τη νόσο έστειλε χθες η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Από το πρωί στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη μετά μουσικής μάλιστα, εθελοντές και επιστήμονες – εργαζόμενοι του Δήμου, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή ενημέρωναν τους διερχόμενους πολίτες και κυρίως τις νεότερες γενιές.

Μοιράστηκε ενημερωτικό
2 aids

υλικό στο οποίο ο καθένας μπορούσε να δει τις διαφοροποιήσεις του HIV και του AIDS, με ποιους τρόπους μεταδίδεται και πως όχι, καθώς και  ποιες είναι οι επικίνδυνες «συμπεριφορές» ενός σεξουαλικά ενεργού ατόμου τη σημερινή εποχή. Ειδική βαρύτητα δόθηκε στην ενημέρωση και πιο συγκεκριμένα στο test που θα χρειαστεί να κάνει κάποιος που έχει υποψίες ότι νοσεί ή πολύ περισσότερο ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους όλοι οι σεξουαλικά ενεργοί πολίτες πρέπει να κάνουν το εν λόγω test.

Ο κ. Καλαντζής μιλώντας για την καμπάνια που κάνει ο Δήμος Αγρινίου είπε πως «έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που το AIDS ξεκίνησε να υφίσταται σαν πάθηση, αλλά δυστυχώς πολλά άτομα ακόμη νοσούν. Χάσαμε τον προσανατολισμό μας απέναντι στο AIDS και περισσότερο απέναντι στις νέες γενιές που σεξουαλικά είναι πιο ενεργές.

3 aids

Αυτή τη στιγμή 37.000 άτομα νοσούν στη χώρα. Η Κούβα μάλιστα φέτος κατάφερε να είναι η πρώτη χώρα που δεν γίνεται μετάδοση από τις μητέρες στα παιδιά τους. Είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα και ελπίζουμε και ο πιο ανεπτυγμένος κόσμος να ασχοληθεί πιο ενεργά με το θέμα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να αφυπνίσουμε τη νεολαία. Του χρόνου ελπίζω  τα μηνύματα να είναι θετικά».

xondros1