“Σφαγή” στον ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια του Λεβέντη

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, είναι… 53 όσοι αντιδρούν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ στο φλερτ που ξεκίνησε το Μαξίμου με τον Βασίλη Λεβέντη. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεννόησης τόσο με τη ΝΔ, όσο και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη… Για τους άλλους όμως δεν είπε.

Αντίθετα μιλώντας για το Ασφαλιστικό έκανε είπε πως “πρέπει να βρούμε τρόπο και θα τον βρούμε να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος με όσα πολιτικά κόμματα το επιθυμούν”. Η φράση αμέσως ερμηνεύτηκε ως ακόμη μια γέφυρα προς Ένωση Κεντρώων, αλλά και το Ποτάμι. Κάποιοι το είδαν ως συνέχεια, με άλλα λόγια, της φράσης Φλαμπουράρη πως απ’ τις 9 προτάσεις του Βασίλη Λεβέντη 4-5 μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Μέλη της κίνησης των 53 ωστόσο είναι κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική. Αντιδρούν στο “φλερτ” του Μαξίμου με την Ένωση Κεντρώων και το ερώτημα είναι ποια θα είναι η στάση τους στη διαφαινόμενη προσπάθεια της ηγετικής ομάδας να προσεγγίσει άλλους κομματικούς σχηματισμούς για την παροχή στήριξης.

Κάποιοι πάντως ήδη ανεβάζουν τους… ύποπτους να διαχωρίσουν τη θέση τους ακόμη και στους 8 εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι μιλούν για μια διαφοροποίηση η οποία ωστόσο ίσως “σκάσει” στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως και να ‘χει όμως η ανοιχτή συζήτηση για διαφωνίες και διαφοροποιήσεις μέσω καταψήφισης την ώρα που ο κυβερνητικός συνασπισμός μετράει μόλις 153 βουλευτές δείχνει ότι δεν υπάρχει μόνο καπνός στη συζήτηση για διεύρυνση των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα.

newsit.gr