Άδεια ράφια και… αγωνία στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ Βερόπουλος – Πωλήθηκε στην εταιρία ΜΕΤΡΟ

Η ελληνική αγορά κάνει λόγο για μία εξαγορά και ένα προσύμφωνο δύο εταιριών που δραστηριοποιούνται στην πώληση προιόντων, όμως παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον «αέρα» και ανησυχούν για το μέλλον τους!

Ο λόγος για τα σούπερ – μάρκετ Βερόπουλος, με αρκετά καταστήματα να βρίσκονται στην Πάτρα και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, τα οποία πωλήθηκαν, όπως αναφέρει σημερινή είδηση και ειδικότερα ολόκληρο το ελληνικό τμήμα της εταιρίας στην ΜΕΤΡΟ, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των Super Market με τα καταστήματα MY MARKET και ανήκει στην οικογένεια Παντελιάδη.

Όμως, σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, εδώ και ημέρες οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν, καθώς οι πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι είναι συγκεχυμένες, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα ράφια έχουν αδειάσει από προιόντα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο κατάστημα της οδού Γούναρη (στο ύψος της Μπουκαούρη) στην Πάτρα, τα ράφια έχουν αδειάσει από σοκολατοειδή και άλλα προιόντα και δεν αντικαθίστανται, με τους εργαζόμενους να μην έχουν αρκιβή ενημέρωση.

Μάλιστα μόλις χθες (αν και είχε γίνει γνωστό από την Παρασκευή) έκλεισε το ένα κατάστημα στον Πύργο, το «VERO Cash and carry» που βρίσκεται επί της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στο οποίο λειτουργούσε και βενζινάδικο, με αποτέλεσμα να κοινοποιηθεί και η απόλυση χθες στους 15 εργαζόμενους.

 

Η συμφωνία με το ΜΕΤΡΟ

Οπως γνωστοποιεί η εταιρεία η συμφωνία κατετέθη σήμερα 1 Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετά από την σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα περιέλθουν στη ΜΕΤΡΟ οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας.

Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

Η συμφωνία αυτή, διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα της ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, μιας ιστορικής ελληνικής εταιρείας με 4500 εργαζόμενους.

Με τη συμφωνία αυτή, δημιουργείται ένας ισχυρός ελληνικός πόλος στη αγορά των supermarket που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων που αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το euro2day.gr.

O Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΟΜΙΛΟΥ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, κ. Νίκος Βερόπουλος δήλωσε: «η συμφωνία αυτή, στηρίζεται από δυο εταιρείες που μοιράζονται και υποστηρίζουν διαχρονικά μια κοινή αντίληψη για την ελληνικότητα. Μια κοινή φιλοσοφία που βασίζεται στον προσεκτικό σχεδιασμό, στον αδιαπραγμάτευτο επαγγελματισμό, τις ξεκάθαρες συνεργασίες και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας.

Σε αυτούς χρωστάμε την πορεία μας μέχρι σήμερα, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο».