Ας αλλάξει η σελίδα

Η Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση έδωσε στην δημοσιότητα την ανακοίνωση που διαβάζετε και είναι εμφανές ότι δεν επιχειρεί να ρίξει «λάδι στη φωτιά», όσο κι αν καταγράφει πραγματικότητες του τοπικού ποδοσφαίρου. Από τη στιγμή που η Κίνηση υφίσταται,  παρά την ήττα της στις εκλογές πριν ενάμισι χρόνο και παράλληλα υπάρχουν αρκετές ομάδες που την εμπιστεύονται, αποτελεί υποχρέωση της ΕΠΣ και του προέδρου της να καλέσει την ηγεσία της σε μόνιμη συνεργασία προς όφελος όλων όσων δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε εάν δεν υπήρχε το – για πολλούς- απαράδεκτο καταστατικό θα προέκυπτε μια σοβαρή δύναμη της Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης στο Δ.Σ. της Ένωσης. Ο κ. Παπαχρήστος διατήρησε την παράγραφο να μην εκπροσωπείται άλλη παράταξη εκτός από την κερδισμένη των εκλογών, με την αιτιολογία ότι έτσι εξασφαλίζεται η σταθερότητα στην ΕΠΣΝΑ σε βάθος τετραετίας. Εάν αυτό δεν ήταν απλά και μόνο  πρόφαση,  έπρεπε ήδη ό ίδιος προσωπικά να επιδιώξει την άτυπη συνεργασία για το όφελος του τοπικού ποδοσφαίρου.
Παρέμβαση από την Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση
 
«Με νηφαλιότητα και όραμα» είναι η επικεφαλίδα της ανακοίνωσης που υπογράφει η Συντονιστική Επιτροπή της Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης, λαθώς είναι προφανές ότι αποφεύγει να αναφέρει ονόματα μελών με την απειλή κλήσης σε απολογία από την ΕΠΣ, κάτι που συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
  
 «Η  έναρξη όλων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Αιτωλοακαρνανίας έχει γίνει εδώ από καιρό κι εφόσον  πήραμε όλοι τα πρώτα δείγματα των συνθηκών που λαμβάνουν χώρα, θα θέλαμε να ευχηθούμε και μέσω αυτής της ανακοίνωσης να έχουμε καλή ποδοσφαιρική περίοδο,  με υγεία, σε όλους όσους συμμετέχουν σ΄αυτά.
Θα θέλαμε επίσης να συστήσουμε την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοικητικούς παράγοντες  και διαιτητές, διότι έτσι θα αναδυθούν τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας. Εκφράζουμε αυτή τη θέση αν και γνωρίζουμε πως η διοργανώτρια (ΕΠΣΝΑ) δεν έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που όλοι θα επιθυμούσαμε.
Μόνο τυχαίες και άδικες δεν είναι οι διαμαρτυρίες  για τις πολιτικές των προστίμων, που συρρικνώνουν τις οικονομικές δυνατότητες των ομάδων, ώστε αρκετές να σκέφτονται αποχώρηση, ή προσχώρηση σε πρωταθλήματα άλλων ΕΠΣ.
Πρωτόγνωρο και το φαινόμενο να θέλουν διαιτητές να αλλάξουν Ένωση, δείγμα  ότι δεν εμπιστεύονται την δική μας, δεν εμπιστεύονται την αξιολόγηση και δεν έχουν κίνητρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι ικανοί διαιτητές που χρειάζονται για την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων μας. Άλλωστε αφανίζονται συνεχώς από τις Εθνικές κατηγορίες και η μη πρόοδος των διαιτητών σημαίνει προβληματικές διαιτησίες για της ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας.
Ως Κίνηση δεν είμαστε εδώ, παρόντες,  για να εκμεταλλευτούμε με στείρα λογική την ανεπάρκεια των ανθρώπων που ορίζουν τις τύχες του τοπικού ποδοσφαίρου. Σκοπός μας και συνεχής προσπάθεια της Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης   ήταν πάντα να κατανοούμε τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα των ομάδων μας κι όσο μπορούμε να ασκούμε πιέσεις με την ελπίδα να υπάρξει βελτίωση. Δυστυχώς θα το τονίσουμε για μία ακόμα φορά, ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να παλέψουμε μαζί σας από θεσμική θέση για το καλύτερο αύριο  του ποδοσφαίρου μας, αφού το «απαγορεύει» το καταστατικό  του οποίου έχουν γίνει έρμαιο και οι ομάδες. 
Διαπιστώνουμε, όπως κι εσείς που καταθέτετε συνεχώς την ενέργειά σας στα γήπεδα, πως η έπαρση ορισμένων ανθρώπων της ΕΠΣ έχει θεριέψει θυμίζοντας άλλες εποχές και εν τέλει γίνεται επικίνδυνη για το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους που το υπηρετούν πραγματικά, με κόπο, ιδρώτα, χρήμα, προσωπική ζωή, χωρίς να απολαμβάνουν δεξιώσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει, γιατί στις μέρες μας μόνο με ταπεινότητα, μόχθο, ευρεία συμμετοχή και ουσιαστική (όχι υποκριτική) κατανόηση των προβλημάτων μπορεί να υπάρξει επίλυσή τους.
Για άλλη μια φορά ευχόμαστε σε όλους σας, και στην ΕΠΣ,  να κυλήσει δημιουργικά και ήρεμα στη συνέχεια η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Η Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση θα είναι δίπλα σας ενεργή, με όραμα για το ποδόσφαιρο και το μέλλον των ανθρώπων του».
papaioannou