Κινητοποίηση από συνταξιούχους στο ΙΚΑ

Συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στα γραφεία του ΙΚΑ στην Εθνική Οδό πραγματοποίησε χθες το πρωί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Οι επιδιώξεις των

συνταξιούχων του ΙΚΑ είναι να σταματήσει κάθε συζήτηση για μείωση συντάξεων, να υπάρξει αποκατάσταση όλων των περικοπών, την επαναφορά των δώρων και των επιδομάτων αδείας, την αποκατάσταση του κοινωνικού χαρακτήρα ασφάλισης, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, καθώς και την μη αύξηση των ορίων ηλικίας στις συνταξιοδοτήσεις.

Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Βαγγέλης Κωνσταντίνου δήλωσε στη «Σ» ότι «είναι γνωστό και δεν χρειάζεται κανείς να αναφερθεί στις μειώσεις που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια οι οποίες φτάνουν το 40%. Για τους κυβερνώντες έχω να πω πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ετοιμάζουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και καταργούν το ΕΚΑΣ. Στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν ο ανώτερος μισθός θα είναι 900 ευρώ και ο μεσαίος στα 500 ευρώ.

Ο μόνος δρόμος που

έχουμε είναι να διαμαρτυρηθούμε και να αγωνιστούμε. Η διαμαρτυρία μας έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα, αφού ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας. Το ψήφισμα που καταθέσαμε στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας αποσκοπούμε να διαβιβαστεί στους ανωτέρους του για να δουν και αυτοί τα προβλήματά μας».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το εργατικό κέντρο Αγρινίου.

xondros1