Πάτρα: Απροσπέλαστο, λόγω πλημμύρας το σχολείο Δεμενίκων – Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Προβλήματα σε σχολεία και σε χαμηλά κτίρια έχουν προκαλέσει στην Πάτρα οι σποραδικές καταγίδες και οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις. Χαρακτηριστική  είναι η περίπτωση του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Δεμενίκων , όπου σήμερα το πρωϊ οι μαθητές δεν μπορούσαν να μπουν στο χώρο του σχολείου, από τη συσσώρευση υδάτων που φτάνει τους 70 πόντους.

Συσσώρευση υδάτων εκδηλώνεται και σε αρκετά σημεία των δρόμων, γι αυτό απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς.

Για την ώρα πάντως η κατάσταση αντιμετωπίζεται, όπως διαβεβαιώνουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες και σήμερα βρίσκονται σε επιχιερησιακή ετοιμότητα κι αυτό γιατί η κακοκαιρία, συνεχίζεται στη Δυτική Ελλάδα.

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες εντάσεως  7 με 9 μποφόρ, εκδηλώνονται σήμερα με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Αύριο, στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Υπό τις συνθήκες αυτές, σε επαγρύπνηση βρίσκεται το  Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, και των Διευθύνσεων Καθαριότητας & Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Πρασίνου, Δ/νση Αρχιτεκτονικού Εργου-Η/Μ, Δ/νση Εργων Υποδομής, ΔΕΥΑΠ, Δ/νση Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Δόμησης, Τμήμα Διαχείρισης υλικού, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια.
Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και:
– Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.
– Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
– Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.
– Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ
– Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.
– Μη διασχίζετε χειμάρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο σας.
– Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
– Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
– Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199-112.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

tempo24.gr