Δυτ. Ελλάδα: Σε ετοιμότητα για ακραία καιρικά φαινόμενα - Έπιασε χειμώνας

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Δήμοι αλλά και οι Υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας στη Δυτική Ελλάδα, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που ενέσκηψε στην περιοχή από το…

bofor

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Δήμοι αλλά και οι Υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας στη Δυτική Ελλάδα, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που ενέσκηψε στην περιοχή από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ήδη από χθες  πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο στην Παλαιά Εθνική Οδοό Πάτρας Αθήνας περίπου στο ύψος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και τα Βερναδέικα.

Καθώς μάλιστα το προηγούμενο διάστημα η κακοκαιρία είχε χτυπήσει με πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους ιδιαίτερα την Αχαϊα και την Ηλεία, το τελευταίο διάστημα  υπήρξαν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ενόψει του κύματος κακοκαιρίας οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων βρίσκονται σε επιφυλακή έως  και αύριο Παρασκευή , λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις των μετεωρολόγων, δεν αποκλείεται μέχρι την Παρασκευή να πέσουν και χιόνια στα ορεινά

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σήμερα Πέμπτη  από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά, ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου με ισχυρά φαινόμενα, ενώ σύριο Παρασκευή θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και δεν αποκλείεταται να πέσουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Αχαϊας.

Σήμερα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Λευκάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.