Τα μαλλιοκούβαρα της ΝΔ – Γιατί “στράβωσε” ο Καραμανλής

Μπορεί από χθες το βράδυ να υπάρχει προσωρινή ανακωχή στη ΝΔ όμως το παρασκήνιο από όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο 24ωρο είναι πραγματικά απολαυστικό.

Μπορούν, είναι η αλήθεια, να γραφτούν πολλά κεφάλαια για τα όσα γίνονται και λέγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των επιτελείων των υποψηφίων.

Η δυσαρέσκεια Καραμανλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος από τις κινήσεις των τελευταίων ημερών εκ μέρους του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κι αυτό γιατί με τους χειρισμούς και τις δηλώσεις του δημιούργησε ένα κλίμα έντασης ανάμεσα στους δυο πρώην πρωθυπουργούς. Τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό λένε οι πληροφορίες έχει εκνευρίσει αρκετά τον κ. Καραμανλή. Κάποιοι λένε ακόμα ότι η κίνηση του κ. Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ είχε στόχο να κερδίσει την στήριξη του Κώστα Καραμανλή. Αυτό, λένε άνθρωποι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, ήταν αδύνατον μετά την προσπάθεια καλλιέργειας έντασης ανάμεσα στον ίδιο και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ξέχασαν να ενημερώσουν τον Χαράλαμπο

Σε ένα άλλο στρατόπεδο, αυτό του Απόστολου Τζιτζικώστα, έγινε ένα περιστατικό που δείχνει το πόσο μπερδεμένοι είναι στη ΝΔ. Νωρίς το απόγευμα και μετά την παραίτηση Μεϊμαράκη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος φαινόταν να είναι έτοιμος ν’ Ανοίξει την πόρτα για να μπει έστω και για λίγο στο γραφείο του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι είχε αρχικά εξασφαλίσει την υποστήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα. Όμως όπως λένε οι πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε με την συμμετοχή του κ. Τζιτζικώστα, της Άννας Μισέλ και του Μακη Βορίδη εκτιμήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παρακινδυνευμένο. Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν πίσω αλλά ξέχασαν να ενημερώσουν τον Χαράλαμπο Αθανασίου…
Ο πρώην υπουργός, λίγη ώρα αργότερα έβγαινε στο περιστύλιο της Βουλής και κρατώντας το καταστατικό στα χέρια πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο τον Ανδρέα Παπαμιμίκο…

newsit.gr