Μεταφέρθηκε από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με ταξί!

Αγρινιώτης ασθενής δεν άντεξε την πολύωρη αναμονή σε νοσοκομείο της Πάτρας

Μπορεί να μοιάζει

απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Ηλικιωμένος Αγρινιώτης ασθενής διεκομίσθη από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με ταξί!

Συνέβη στην Πάτρα την προηγούμενη Πέμπτη, ανήμερα της γενικής απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και γενικώς όλα λίγο πολύ υπολειτουργούσαν. Ειδικότερα στα δημόσια νοσοκομεία όπου υπήρχαν ομάδες ασφαλείας μόνο για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Ο συγκεκριμένος ασθενής, ένας άνδρας 74 ετών από την περιοχή, νοσηλευόταν στο Νοσημάτων Θώρακος επί μέρες, αντιμετωπίζοντας βαριά ασθένεια, ενώ κανείς συγγενής του δεν ήταν μαζί, λόγω της απόστασης από τόπο κατοικίας του. Έπρεπε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» προκειμένου να διεξαχθούν επείγουσες ιατρικές εξετάσεις. Η διακομιδή έγινε το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς λόγω της απεργιακής κινητοποίησης τα ενδονοσοκομειακά ασθενοφόρα ήταν καθηλωμένα και απείχαν από κάθε διακομιδή. Μάλιστα μαζί του, επιβιβάστηκαν στο ίδιο ασθενοφόρο κι άλλοι τρεις ασθενείς που και αυτοί έπρεπε να κάνουν εξετάσεις. Μέχρις εδώ όμως, όλα καλά. Οι ασθενείς εισήλθαν στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και άρχισαν ο καθένας να υποβάλλονται στις απαιτούμενες εξετάσεις.

Τα προβλήματα άρχισαν μετά το τέλος των ιατρικών εξετάσεων. Όποιος από τους συνολικά τέσσερις ασθενείς ολοκλήρωνε τις εξετάσεις του θα έπρεπε να περιμένει να τελειώσουν και οι υπόλοιποι για να ξεκινήσουν όλοι μαζί το δρομολόγιο με νέο ασθενοφόρο που θα καλούσαν τηλεφωνώντας στο ΕΚΑΒ. Ο συγκεκριμένος όμως τέλειωσε νωρίτερα και λόγω της γενικής ταλαιπωρίας του, αδυνατούσε να περιμένει στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ζήτησε ασθενοφόρο, αλλά έπρεπε να περιμένει.  Τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ αλλά του υπενθύμισαν πως έπρεπε να περιμένει και τους άλλους ασθενείς. Επειδή όμως η ώρα περνούσε, εκείνος τότε πήρε τη μεγάλη… απόφαση. Να βγει στο δρόμο μόνος του και να πάρει ταξί για να επιστρέψει στο νοσοκομείο του. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αρχικά ο ταξιτζής απόρησε βλέποντάς τον με τις πιζάμες και τις παντόφλες, ωστόσο στη συνέχεια όταν ο Αγρινιώτης του εξήγησε, τον μετέφερε κανονικά στο Νοσημάτων Θώρακος.

Υγειονομικά στελέχη της Αχαϊκής πρωτεύουσας που κλήθηκαν από την «Σ» να τοποθετηθούν επί του θέματος, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας απλά ότι «μπορούσε να περιμένει ο συγκεκριμένος. Ήταν μια δύσκολη μέρα. Μόνος του πήρε την απόφαση να φύγει».

Κι’ όλα αυτά στην Ελλάδα του 2015 με την υγεία να μοιάζει με ένα απέραντο «φρενοκομείο» και το μάρμαρο βέβαια να πληρώνουν οι ίδιοι οι ασθενείς.

aggelopoulos