Κ. Σύρρος: «Ουδείς στο απυρόβλητο – Ευθύνες και ο Μεϊμαράκης»

Καζάνι που βράζει η ΝΔ μετά το προχθεσινό φιάσκο

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα και στο Αγρίνιο την Κυριακή

Σε… απέραντο

«φρενοκομείο» έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες η Νέα Δημοκρατία μετά το Κυριακάτικο φιάσκο με την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, με επίσημη αιτιολογία από την πλευρά της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής (ΚΕΦΕ) το τεχνικό πρόβλημα της εταιρείας που είχε αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών.

Ήδη οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την υποχώρηση Μεϊμαράκη και την παραίτησή του από την θέση του μεταβατικού Προέδρου του κόμματος, ωστόσο η ατμόσφαιρά μυρίζει μπαρούτι στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην πιο δύσκολη ίσως δοκιμασία της Νέας Δημοκρατίας, από συστάσεώς της. Ο κίνδυνος διάσπασης και εκδήλωσης «εμφυλιακών» φαινομένων, κατά πολλούς είναι ορατός, ενώ το κλίμα σε κεντρικό επίπεδο έχει μεταφερθεί και στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις ανά τη χώρα. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστα Σύρρου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο οποίος αποκαλύπτει ότι από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όλα έδειχναν ότι οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση εναντίον του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Προέδρου της Κ.ΕΦ.Ε Ανδρέα Παπαμιμίκου.

«Πράγματι όλα αυτά που συνέβησαν την Κυριακή, δεν είναι και ότι καλύτερο για το κύρος και την αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω από την

πλευρά μου ως πρόεδρος της τοπικής κομματικής οργάνωσης να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από όλους τους Νεοδημοκράτες για την αναβολή των εκλογών και όλα αυτά που ακολούθησαν. Να γνωρίζουν άπαντες σε τοπικό επίπεδο ότι εμείς από την πλευρά μας, όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε προετοιμαστεί καταλλήλως για την διεξαγωγή των εκλογών. Πάνω από 100 άτομα δουλέψαμε για να πάνε όλα καλά τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Εκτός των άλλων το άσχημο είναι ότι μέχρι την ώρα της οριστικής αναβολής της διαδικασίας, στις κάλπες είχε προσέλθει αρκετός κόσμος για να ψηφίσει, πέρα από κάθε προσδοκία. Είναι πραγματικά κρίμα. Όντως από το Σάββατο το βράδυ καταλάβαμε ότι οι εκλογές θα ήταν πολύ δύσκολο να διεξαχθούν, καθώς και τις τρεις φορές που πραγματοποιήθηκε τεστ του συστήματος δεν ανταποκρινόταν. Τότε καταλάβαμε αυτό που θα ακολουθούσε».

«Θα έπρεπε ήδη

να έχει παραιτηθεί ο Παπαμιμίκος και ολόκληρη η ΚΕΦΕ – Ευθύνες και ο Μεϊμαράκης, ουδείς στο απυρόβλητο»

«Από την πρώτη στιγμή τόσο ο κ. Παπαμιμίκος όσο και ολόκληρη η ΚΕΦΕ θα έπρεπε να έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους. Αυτοί ήταν υπεύθυνοι για την διεξαγωγή των εκλογών. Αυτοί είχαν την ευθύνη. Δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση τους. Θα έπρεπε δηλαδή να τους αντικαταστήσουν; Αυτό θα έπρεπε να το πράξουν από μόνοι τους» υπογράμμισε ο Κώστας Σύρρος, αναφερόμενος στη συνέχεια στις ευθύνες ή μη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Ουδείς στο απυρόβλητο.

Εγώ δεν μπαίνω στην διαδικασία να πω αν έπρεπε να παραιτηθεί από την Κυριακή ή όχι, ωστόσο σας δηλώνω ξεκάθαρα ότι έχει και ο ίδιος μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Εξάλλου ο κ. Μεϊμαράκης και η ΚΕΦΕ ήταν υπεύθυνοι για την διεξαγωγή των εκλογών» Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι δεν έλειψαν και σε τοπικό επίπεδο μικροεπεισόδια και διαπληκτισμοί κατά την διάρκεια της προχθεσινής διαδικασίας φιάσκο για τη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» για αρκετή ώρα τα «αίματα άναψαν» στο εκλογικό τμήμα στα παλιά Σφαγεία, με ψηφοφόρους και στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας να εξαπολύουν μύδρους κατά παντός υπευθύνου, ενώ ακούστηκαν και «Γαλλικά». Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ώστε το επεισόδιο να μην λάβει μεγαλύτερη έκταση.

aggelopoulos