«Για ένα Θετικό ταξίδι»

Από 26 Νοεμβρίου έως και 9 Δεκεμβρίου εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου αφιερωμένες στα Α.με.Α

Για το «θετικό ταξίδι»

που θα ζήσουν οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης και του Δήμου Αγρινίου τις ημέρες των Χριστουγέννων μίλησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.

Με αφορμή την 3η

Δεκεμβρίου, που είναι  η Παγκόσμια  Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει εκδηλώσεις με τίτλο «Για ένα Θετικό Ταξίδι», οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την κ. Παπαγεωργίου, σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι τα Άτομα με Αναπηρία να εκφραστούν με τον καλύτερο τρόπο, είτε με τα έργα και τις δημιουργίες τους, είτε με τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

Η αρχή στο δεκαπενθήμερο εορταστικό πρόγραμμα θα γίνει με τον Πρωταθλητή Ελλάδας του Πινγκ Πονγκ, στην κατηγορία ΤΤ3, Παναγιώτη Αγγελούδη, τον προπονητή του Γιώργο Γεωργίου και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β/θμιας Δ/νσης Αιτ/νίας Ρένο Χριστοδουλίδη, οι οποίοι θα παίξουν με τα παιδιά.

Για πρώτη φορά σε εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί

στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, αγώνας επίδειξης υβριδικού παιχνιδιού μπάσκε

«Το σημαντικό

είναι ότι γίνεται για τα παιδιά το όλο εγχείρημα και αυτό φαίνεται από την συμμετοχή! Μαθητές όπως του 1ου, το 3ου, του 4ου, του 5ου, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου αλλά και πολλών άλλων σχολείων, καθώς επίσης και του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», του Νηπιαγωγείου ΕΛΕΠΑΠ, του Ειδικού  Επαγγελματικού Γυμνασίου, του Ειδικού Δημοτικού  ΕΛΕΠΑΠ, του  2ου  και 1ου  Ειδικού σχολείου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγρινίου, υπό  την εμψύχωση των δασκάλων του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου και με «οδηγό» τη φαντασία τους, θα συνυπάρξουν, θα συνεργαστούν, θα ζωγραφίσουν, θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και θα διακοσμήσουν γωνιές της πόλης μας» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Παπαγεωργίου, μίλησε και για το πρόγραμμα των ομιλιών ευαισθητοποίησης που έχουν προγραμματιστεί σε Γυμνάσια και Λύκεια του Αγρινίου.

Επιπροσθέτως, για

πρώτη φορά σε εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, αγώνας επίδειξης υβριδικού παιχνιδιού μπάσκετ (T.In.Basket–Total Integrated Basketball). Είναι ένα θαυμάσιο παιχνίδι που  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβρη και επιτρέπει την ταυτόχρονη παρουσία  αθλητών με αμαξίδιο και αρτιμελών αθλητών στον ίδιο αγωνιστικό χώρο! Στον αγώνα διάρκειας 10 λεπτών θα συμμετάσχουν 6 αθλητές με αμαξίδια του Α.Σ ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ Πάτρας και 4 μαθητές από το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου χωρισμένοι σε 2 ομάδες.

Μια επίσης ιδιαίτερη εκδήλωση, εκτός των ημερομηνιών του «θετικού ταξιδιού» θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου. Εκείνη τη μέρα, το 1ο Ειδικό σχολείο Αγρινίου στη Δημοτική αγορά στις 9.00 το πρωί, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας και ενόψει των Χριστουγέννων, θα παρουσιάσει τις χειροτεχνίες των μαθητών. Η εκδήλωση αυτή θα φέρει τον τίτλο: «Χριστουγεννιάτικο χωριό με ευχές – Για ένα θετικό ταξίδι».

Συνδιοργανωτές των

εκδηλώσεων θα είναι το  Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου – Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, ενώ συμπαραστάτες θα είναι η Α΄/θμια και Β΄/θμια Εκπαίδευση Αιτ/νίας, σύλλογοι, φορείς, διακεκριμένοι αθλητές, καλλιτέχνες και πολίτες.

xondros1