Τι ειπώθηκε στην προ ημερών συνάντηση των αστυνομικών υπαλλήλων Ακαρνανίας με τον Π. Κουρουμπλή

"Η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας την 28-10-2015 πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Παναγιώτη καθώς και με τον Διευθυντή…

astynomikoi

"Η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας την 28-10-2015 πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Παναγιώτη καθώς και με τον Διευθυντή του ανωτέρω Υπουργείου κ. ΚΟΥΝΕΛΗ Χαράλαμπο, στους οποίους παραδώσαμε ΥΠΟΜΝΗΜΑ θέσεων και προτάσεων μας.

Πρωταρχικό θέμα συζήτησης υπήρξε η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών που θέλουν την κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας καθώς και κοστολογημένους τρόπους με τους οποίους το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη  μπορεί να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες του.

Συγκεκριμένα, αναπτύξαμε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους κανένα Αστυνομικό Τμήμα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορεί να καταργηθεί με βάση την  επερχόμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Καταστήσαμε σαφές ότι, τόσο η κοινωνία όσο και η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε πρόταση κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων που εδρεύουν στην περιοχή μας.

Ο κ. Υπουργός μας δήλωσε ότι: «τα Αστυνομικά Τμήματα που εδρεύουν στον Ν. Αιτωλοακαρνανίας είναι  απαραίτητα, για να μπορούν οι Δ.Α Αιτωλίας και Ακαρνανίας να παρέχουν  τις υπηρεσίες τους, στους κατοίκους  του Νομού μας ,για να μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Συνεπώς, το Υπουργείο θα εξετάσει με την δέουσα προσοχή, ώστε η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην πλήξει και υποβαθμίσει περισσότερο τον Ν. Αιτωλοακαρνανίας».

Επίσης, του προτείναμε  η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας να αποδεσμευτεί   από τις Καλλικρατικές δομές, που εξυπηρετούν προβλήματα της αυτοδιοίκησης που δεν ταυτίζονται με τα προβλήματα αστυνομικής φύσεως, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία και ανταπόκριση των Υπηρεσιών μας και τη μείωση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού".