Α. Γεωργιάδης: «Η υποψηφιότητά μου σκανδαλίζει επειδή δεν είμαι από τζάκι»

P1090007Με αρκετό χιούμορ και με πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση κινήθηκε η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας στο Αγρίνιο. «Μέσα από την διαδικασία των εκλογών η Ν.Δ θα βγει δυνατότερη και μεγαλύτερη, ενώ όποιος και αν εκλεγεί την επόμενη μέρα θα είμαστε μονιασμένοι» δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του. Εν συνεχεία, μίλησε για την υποψηφιότητά του, αναφερόμενος και στην ταυτότητα του κόμματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι μιλώντας για το θέμα αυτό είπε πως σκοπός του είναι να κάνει ιδεολογική σύγκρουση με την Αριστερά, διότι, όπως είπε, αν δεν γίνει αυτό τώρα, όποτε και να πάρει την εξουσία η Ν.Δ δεν θα έχει αλλάξει κάτι και δεν θα έχει ισχυρό ιδεολογικό στίγμα. «Πρέπει να σπάσουμε την ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς. Να μην σκεφτόμαστε να πούμε ότι ναι είμαι δεξιός» τόνισε, αναλύοντας και το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς με παραδείγματα. «Η κ. Δούρου διόρισε τους συγγενείς της και όταν την ρωτάνε απαντάει πως είναι τόσα χρόνια στην αριστερά. Έχετε σκεφτεί τι θα γίνονταν αν έβαζα εγώ κάπου την Ευγενία, την γυναίκα μου; Στον κ. Φλαμπουράρη έβαλαν βόμβα στο σπίτι. Κακώς δεν έπρεπε και το καταδικάζω, βέβαια όταν εμένα μου έκαιγαν το μαγαζί έλεγαν οι κύριοι και οι κυρίες της αριστεράς ότι καλά το έκανα του φασίστα. Ο κ. Φλαμπουράρης το μόνο που λέει είναι ότι έγινε αυτό επειδή με έχουν στοχοποιήσει όσοι ασκούν κριτική σε μένα, ξεχνώντας το χρέος στον Δήμο Αίγινας που τελικά του διέγραψαν τα 4 χιλιάρικα από τα 6 που χρώσταγε! Αν γίνονταν κάτι τέτοιο από κάποιον της δική μας παράταξης θα μας είχαν κρεμάσει στο Σύνταγμα»

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε και στον πακτωλό χρημάτων που έχει χάσει ο ελληνικός λαός κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναλύοντας τον τρόπο και συγκρίνοντας τα χαμένα χρήματα με μεγάλα σκάνδαλα του παρελθόντος, λέγοντας πως είναι περισσότερα και από χρήματα σκανδάλων που ταρακούνησαν κυβερνήσεις. «Από τα τουλάχιστον 34 χιλιάδες εκατομμύρια ευρώ που διέθετε ο ελληνικός λαός πριν την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα δεν έχει ούτε τα μισά, ούτε 33.300 ευρώ. Αλλά όταν η δεξιά αποκρατικοποιεί ξεπουλάει την χώρα, όταν το κάνει αυτό η αριστερά είναι επιχειρηματική επιτυχία».

P1080985Κατά την διάρκεια της ομιλίας του σχολίασε αυτό που ψιθυρίζεται όπως είπε για την οικουμενική κυβέρνηση δηλώνοντας πως «είναι το ωραίο περιτύλιγμα για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Εγώ δεν θα κάνω συγκυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα. Είμαι επίσης χαρούμενος που αντίστοιχη δήλωση με την δική μου έκανε πρόσφατα και ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει πει και ο κ. Τζιτζικώστας, αν και αυτός πολλές φορές μας τα μπερδεύει, όπως και σ αυτή την περίπτωση, ίσως λόγω τηλεοπτικού φακού. Ο κ. Μειμαράκης δεν έχει πει απολύτως τίποτε επί του θέματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το κλείσιμο της ομιλίας του. Σχολιάζοντας την υποψηφιότητά του είπε μεταξύ άλλων πως «η δική μου υποψηφιότητα σκανδαλίζει, διότι δεν είμαι από τζάκι. Είμαι ένας από σας. Δεν λέω ότι ότι είναι κακό να είναι υποψήφιου αυτοί που είναι από τζάκι, έχουν το δικαίωμα, αλλά λέω έχουμε και μεις το ίδιο δικαίωμα». Για τις αυριανές εκλογές σε συνάρτησε με τον ίδιο είπε απλά πως «θα τρίβεται τα μάτια σας αύριο με την υποψηφιότητά μου, με αγκάλιασαν απλοί άνθρωποι που δεν του ξέρω και έρχονται μαζί μου για την ιδέα και όχι για τις καρέκλες».

Ο κ. Γεωργιάδης μετά την ομιλία του στο Αγρίνιο θα επισκέπτονταν το Μεσολόγγι, όπου θα έκλεινε την περιοδεία του. Στην ομιλία του βρέθηκαν εκτός από απλούς ψηφοφόρους του και ο Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, υποψήφιοι πολιτευτές και παλιά στελέχη του κόμματος όπως ο βουλευτής Γιώργος Αλεξόπουλος και η πολιτευτής Έλενα Μάτζιου Κοτρολού, ενώ όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης του έστειλε τα χαιρετίσματά του τηλεφωνικός πριν την ομιλία ο έτερος βουλευτής του νομού Μάριος Σαλμάς

Κων/νος Χονδρός

P1080980