Ο Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε σήμερα στο Αγρίνιο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αρχικά, τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγρινίου, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε η ομιλία από τον Αντγο (ΠΖ-ΚΔ) ε.α και Μέλος της ΕΑΑΣ Ν. Αιτωλ/νίας Ευστάθιο Κολιοπάνο. Εν συνεχεία, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Δημάδη. Πριν την δεξίωση στην αίθουσα της Λέσχης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του νομού Αιτ/νιας, πραγματοποιήθηκε και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Βασιλείου Παναγόπουλου που βρίσκεται επί της οδού Μακρή. 

Στην κατάθεση αυτή, πλην του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Χριστόφορου Μπόκα, του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας Γιάννη Ματσούκα, του εκπροσώπου του 2/39 Σ.Ε Μεσολογγίου, του εκπροσώπου του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου, του Προέδρου των Αποστράτων Αιτ/νιας Ηλία Τσακίρη και της εκπροσώπου του Ερυθρού Σταυρού και Αντιδημάρχου Αγρινίου Μαρίας Παπαγεωργίου, κατέθεσε και στεφάνι ο αδελφός του Αντιπτεράρχου Παναγόπουλου.

Κατά την διάρκεια της ημέρας και μέχρι την δύση του ηλίου θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός, ενώ το βράδυ θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά Καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ και τραπεζών.

«Σήμερα τιμούμε τα Εισόδια της Θεοτόκου και ταυτόχρονα γιορτάζουν οι Ένοπλές Δυνάμεις, αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονική σύνδεση πατρίδας και Ορθοδοξίας. Χρόνια Πολλά και η  Παναγία ας δίνει δύναμη σε όλους να αντεπεξέλθουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Κων/νος Χονδρός

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA