Τα «μπαστούνια» για την Φλόγα

Με αγώνες στα μέτρα των πρωτοπόρων θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο η 12η Αγωνιστική της Α΄Κατηγορίας, εξαιρουμένου του παιγνιδιού του ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας που έχει πολύ…

e699773f-c9aa-4c3c-baea-a5175dc51128 copy
Με αγώνες στα μέτρα των πρωτοπόρων θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο η 12η Αγωνιστική της Α΄Κατηγορίας, εξαιρουμένου του παιγνιδιού του ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας που έχει πολύ δύσκολο ματς στο Αντίρριο. Μάλιστα την αμέσως επόμενη Αγωνιστική ο ΑΟ θα παίξει ξανά εκτός έδρας και μάλιστα μέσα στο Νεοχώρι, οπότε η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο αποκτά κομβική σημασία.
Σαφέστατο φαβορί ο Ναυπακτιακός  Αστέρας κόντρα στον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά, όπως και ο Ν. Θέρμιος Απόλλων που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Καλυβίων. Για την ΑΕ Μεσολογγίου, που πλέον βρέθηκε στην 4η θέση, ο ΑΟ Χάλκειας δεν είναι ο αντίπαλος που επιτρέπει σιγουριά για τους τρεις βαθμούς, εντούτοις οι «κανονιέρηδες» έχουν σαφές προβάδισμα. Ο δε Όμηρος αντιμετωπίζει στο Ευηνοχώρι την ουραγό Ακαδημία, με σημαντικότερο αντίπαλο τον δικό του κακό εαυτό και το γήπεδο.
Στην Αγωνιστική περιλαμβάνονται δύο ματς στα οποία η μία ομάδα στοχεύει να πλησιάσει την πρώτη τετράδα και η άλλη να ξεκολλήσει από τις επικίνδυνες θέσεις. Αυτά μεταξύ του Απόλλωνα Δοκιμίου με τον Αμφίλοχο και του Αχελώου Αγγελοκάστρου με τον Κεραυνό Μυρτιάς. Το ματς της  Αναγέννησης Θέρμου με την Δόξα Καινουρίου, αφορά αποκλειστικά τη μάχη της παραμονής. Τα επτά ματς γίνονται Σάββατο ώρα 15:00 κι αυτό μεταξύ Θέρμιου  και ΠΑΟΚ, την Κυριακή επίσης ώρα 15:00.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 31, ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ 27, Ν. ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 25, ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 20, ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 19, ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ 17, ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ 15, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ 15, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 14, ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ 12, ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ 11, ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ 11, ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 10, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ 9, ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 5, ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 4.
Νίκη και περιμένει «δώρο»
Εύκολα ή δύσκολα ο Ναυπακτιακός  Αστέρας αναμένεται να νικήσει τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά, καθώς οι δύο ομάδες έχουν σαφή διαφορά δυναμικότητας και στόχων. Η έδρα δίνει επιπλέον αβαντάζ στην ομάδα του Γιάννη Πανουργιά, η οποία δεν έχει γκελάρει μέχρι τώρα και οι μόνοι απολεσθέντες βαθμοί είναι εκείνοι στο εκτός έδρας ντέρμπυ με τον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας, που έληξε ισόπαλο. Μάλιστα την ίδια ώρα ο ΑΟ θα αντιμετωπίζει στο γειτονικό Αντίρριο τον Ατρόμητο και μια νέα του απώλεια βαθμών θα ήταν καλοδεχούμενο…  δώρο για το Ναυπακτιακό.
  
Ζητούμενο να αντέξει 
Μετά από νίκες με εντυπωσιακά σκορ ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας βρίσκεται στο «μάτι» ενός… κυκλώνα, από τον οποίο θέλει να βγει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Την προηγούμενη Αγωνιστική «πέταξε» απρόσμενα δύο πόντους κόντρα στην Αναγέννηση Θέρμου κι αυτό καθιστά μεγαλύτερες ακόμα τις… πιέσεις. Μια νίκη στο Αντίρριο το Σάββατο θα επαναφέρει την αυτοπεποίθηση ενόψει του ντέρμπυ στο Νεοχώρι. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα «στριμώξει» περισσότερο την ομάδα του Χρήστου Βασιλείου.
Ο Ατρόμητος θα παραταχθεί με τον Σπυρο Μυλωνά να έχει εκτίσει τη ποινή του και να βρίσκεται στην διάθεση του Περικλή Παπαποστόλου, αλλά την ομάδα ταλανίζουν… άλλα πράγματα. Όπως αναφέρει  το Nafpaktianews.gr οι άνθρωποι του Ατρόμητου σκέφτονταν την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΝΑ και    επιβεβαιώθηκε  από μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Ατρόμητου, που ανέφερε:  «Ο Ατρόμητος δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο την εχθρική συμπεριφορά από την ΕΠΣΝΑ αλλά και από κάποιους που ανακαλύπτουν φανταστικά επεισόδια τιμωρούν την ομάδα μας με συνεχόμενα εξοντωτικά πρόστιμα».  Επίσης ενημέρωσε ότι επρόκειτο να  πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και στην συνέχεια να  υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Να σημειώσουμε ότι το πιο πρόσφατο πρόστιμο ήταν της τάξης των διακοσίων ευρώ για τον αγώνα με τον Θέρμιο.
 
Έχει το «πάνω χέρι»
Ως γηπεδούχος, αλλά και γενικότερα ως δυναμικότητα ο Ν. Θέρμιος Απόλλων υπερέχει του ΠΑΟΚ Καλυβίων. Η «δίψα» για βαθμούς υπάρχει και στις δύο ομάδες, μόνο που αυτή του Θέρμου έχει αποδείξει πως μπορεί να τους κατακτά πολύ πιο εύκολα. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να μην δεχθεί νωρίς γκολ και να αγχώσει τους αντιπάλους, ενώ πρόσφατα έφυγε με βαθμό από το ίδιο γήπεδο  κόντρα στον Κεραυνό Μυρτιάς. Από την ομάδα του Θέρμου δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Ψηφής.
Με ανεβασμένο ηθικό
Η τέταρτη θέση την οποία πλέον κατέχει η ΑΕ Μεσολογγίου μόνο ικανοποιημένους αφήνει τους πάντες στην ομάδα, που μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολη η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Αυτό έχει ανεβάσει την ψυχολογία και η διατήρηση στην πρώτη τετράδα «απαιτεί» νίκη κόντρα στον ΑΟ Χάλκειας. Οι φιλοξενούμενοι δεν αποτελούν ομάδα που διακρίνεται για τις επιδόσεις της εκτός έδρας, μα σπάνια γίνονται εύκολος αντίπαλος. Από την ΑΕΜ θα απουσιάζει λόγω αποβολής ο αμυντικός Παναγιωτόπουλος και από τον ΑΟ ο Ψυχογιός, για τον ίδιο λόγο.
 
Για αλλαγή «σελίδας»
Με νέο  προπονητή τον Σπύρο Κότσαλο ο Όμηρος θα πάει αποκλειστικά για τη νίκη στο Ευηνοχώρι, κόντρα στην ουραγό ομάδα της Ακαδημίας.  Οι άνθρωποι του Νεοχωρίου προβληματίζονται για τον ιδιόμορφο αγωνιστικό χώρο, του οποίου τις δυσκολίες πρέπει να ξεπεράσουν οι παίκτες τους και να «θυμηθούν» τον καλό τους εαυτό με στόχο τους τρεις βαθμούς, ενώ θεωρούν ότι δύο συνεχόμενες νίκες (την επόμενη Αγωνιστική υποδέχονται την Φλόγα) θα ξαναμπούν δυναμικά στο πρωτάθλημα. Βέβαια και η Ακαδημία δεν τα… παρατάει, αν και σε δυσχερή βαθμολογική θέση κι από αυτό το ματς θα της λείψει ο αποβληθείς Γιαννη.  
 
«Αδικημένοι»  και οι δύο 
 Τόσο ο γηπεδούχος Απόλλωνας Δοκιμίου, όσο και ο φιλοξενούμενος Αμφίλοχος αποτελούν  δύο ομάδες που δεν κατέκτησαν τους βαθμούς που θα  μπορούσαν βάσει εμφανίσεων και απόδοσης. Μάλιστα η ομάδα της Αμφιλοχίας παίζει δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, μετά τη νίκη επί του ΑΟ Χάλκειας, σε ένα γήπεδο το οποίο  ο Νίκος Μιμιγιάννης (φωτο) γνωρίζει καλά από την περσινή θητεία του στην Φλόγα, που το χρησιμοποιούσε ως έδρα. Για μία ακόμα Αγωνιστική  εκτίει ποινή ο Νίκος Κοντοπάνος και αποδυναμώνεται η επίθεση του Θόδωρου Λαυράνου, αλλά και από τον Αμφίλοχο  λείπει ο πολύτιμος Τσιούνης στην επίθεση, μετά την αποβολή του το Σάββατο.
 
Αμφίρροπο και κομβικό
Ο Αχελώος Αγγελοκάστρου έφυγε με την ισοπαλία από το Ενωσιακό, κόντρα στον Άγιο Θωμά, αλλά αν δεν κερδίσει τον Κεραυνό Μυρτιάς το όφελος θα είναι περιορισμένο. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους θέλουν νίκη για να παραμείνουν σε επαφή με την τετράδα, καθότι με άλλο αποτέλεσμα η διαφορά πιθανότατα θα πάει στους επτά ή και οκτώ πόντους.
Η΄ ταν,  ή επί τας 
Από τις ύστατες προσπάθειες της Δόξας να μείνει σε επαφή με τις θέσεις παραμονής είναι η αναμέτρηση κόντρα στην Αναγέννηση Θέρμου. Αλλά και οι γηπεδούχοι αν δεν πάρουν τρίποντο σ’ αυτό το ματς...  που θα ποντάρουν για βαθμούς; Καλή η ισοπαλία κόντρα στην Φλόγα την περασμένη Αγωνιστική (φωτο), μα πλέον η νίκη γίνεται πέρα για πέρα απαραίτητη.