Έλεγχοι και σε δημόσια κτίρια

Στο μικροσκόπιο μηχανικών του Δήμου σχολεία που υπέστησαν ρωγμές από το σεισμό

Ξεκίνησαν χθες μετά

από εντολή του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, ενδελεχείς έλεγχοι από Τεχνικό Κλιμάκιο Μηχανικών σε δημόσια κτίρια του Δήμου Αγρινίου, καθώς και σε ένα ιδιωτικό. Σκοπός των ελέγχων είναι να διαπιστωθεί αν οι ρωγμές που παρουσιάστηκαν σε συγκεκριμένα κτίρια, μετά τον σεισμό της Λευκάδας, επηρέασαν αρνητικά την στατικότατα τους ή έμειναν ανεπηρέαστα και οι ρωγμές είναι μόνο επιφανειακές.

Μετά τους ελέγχους του κλιμακίου θα συνταχθεί έκθεση για κάθε κτίριο ξεχωριστά, η οποία θα κοινοποιηθεί, τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και στα σχολεία που ελέγχονται τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Αγία Τριάδα δεν υπέστη σοβαρές ζημιές, ωστόσο η Διευθύντρια συνεχίζει να δηλώνει στη «Σ» πως «θα αναμένω και θέλω να έχω κάποιο έγγραφο στα χέρια μου από εμπειρογνώμονες που να πιστοποιούν ότι το σχολείο είναι κατάλληλο για να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα. Αν δεν έχω τέτοια διαβεβαίωση, από την στιγμή που υπάρχουν οι ρωγμές αυτές και είναι εσωτερικές και εξωτερικές, δεν μπορώ να συνεχίσω τα μαθήματα και να βάλω τα παιδιά στο κτίριο».  Επομένως, για τη συνέχιση των μαθημάτων αναμένεται η έκθεση των εμπειρογνωμόνων η οποία θα πιστοποιεί την κατάσταση του κτιρίου αυτού, καθώς και των υπολοίπων. Πιθανολογείται πως η σύνταξή της θα γίνει αύριο ή μεθαύριο, αφού πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες από το νόμο διαδικασίες.

Σύμφωνα πάντως με χθεσινοβραδινές πληροφορίες κανένα από τα σχολεία που ελέχθησαν δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας, γεγονός που επιτρέπει την κανονική διεξαγωγή των μαθημάτων. Επιπροσθέτως, έλεγχος έγινε στο 13ο Δημοτικό και στο 6ο Λύκειο, ενώ σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι στο κτίριο της ΔΟΥ Αγρινίου καθώς και σε σπίτι στην περιοχή Δαφνιά Μακρυνείας όπου αναφέρθηκαν ρωγμές.

xondros1