Αχαΐα: Δεν φτάνουν τα συνεργεία για τις διακοπές ρεύματος ! Προσλαμβάνουν κι άλλα

 

Το αδιαχώρητο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο κατάστημα της ΔΕΗ επί της Ακτής Δυμαίων από οφειλέτες που σπεύδουν να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, προκειμένου να μην μείνουν στο σκοτάδι.

Την ίδια ώρα τα εντεταλμένα συνεργεία συνεχίζουν τις διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, με βάση τις εντολές που έχουν από τα κεντρικά της ΔΕΗ. Οι οποίες μάλιστα είναι τόσες πολλές που δεν προλαβαίνουν να εκτελεστούν.

Πληροφορίες του tempo24.gr αναφέρουν ότι η ΔΕΗ ενέκρινε επιπλέον χρηματοδότηση προς τις περιφερειακές διευθύνσεις προκειμένου να αυξήσουν τα συνεργεία που έχουν αναλάβει τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, αντίστοιχος διαγωνισμός θα γίνει στην Πάτρα στις αρχές Δεκεμβρίου, με στόχο να εκτελούνται περισσότερες εντολές ημερησίως, στην ουσία όμως περισσότερες διακοπές ρεύματος.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα πάνω από 4000 νοικοκυριά. Καθώς μάλιστα έχουν γίνει ήδη οι πρώτες διακοπές ρεύματος , έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια εχθρική αντιμετώπιση προς τα συνεργεία, αλλά και αρνητική εικόνα για τη ΔΕΗ που εγκαλείται για αναλγησία

Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων  υποστηρίζει ότι οι διακοπές ρεύματος είναι λιγότερες απ’ ότι στο παρελθόν. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση  αναφέρει:

  • Ενώ το 2012 έγιναν 315.000 διακοπές, το 2013 έγιναν 290.000 και 222.000 το 2014, από την ημέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση της ΔΕΗ και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνον 17.254.

    • Από τον περασμένο Ιούνιο έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διακανονισμών με το οποίο παρέχονται εξαιρετικά ευνοϊκές διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των οφειλών. Συγκεκριμένα, η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε δόσεις, έως και 36, με προκαταβολή ίση με το 10% της οφειλής. Η κάθε δόση μπορεί να φθάνει κατ’ ελάχιστο στο 30% του τρέχοντος λογαριασμού.

    • Σε καμιά περίπτωση δεν επιλέγεται σήμερα η «εύκολη» λύση των αποκοπών σε φτωχά νοικοκυριά. Δίδεται αυστηρή προτεραιότητα για αποκοπές σε πελάτες που κατά τεκμήριο έχουν οικονομική ευχέρεια. Άλλωστε αυτή η κατηγορία των καταναλωτών χρωστά τα περισσότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των 2,1 εκατ. οφειλετών, οι 200.000 οφείλουν το 45% του συνολικού χρέους προς τη ΔΕΗ.

  • Σε κάθε περίπτωση διακοπής και εφόσον γίνει διακανονισμός, ο ΔΕΔΔΗΕ φροντίζει να αποκαθιστά την ηλεκτροδότηση αυθημερόν. Σε ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες, εξαιτίας λάθους ή αστοχίας του συστήματος υπάρξει καθυστέρηση, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι φροντίζουν άμεσα για την αποκατάσταση. Όπως υπογραμμίζει «οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά (παρεμβάσεις στους μετρητές, ρευματοκλοπή, κ.λπ.) δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε μια ευνομούμενη πολιτεία και ελπίζουμε ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, συμπεριλαμβανομένων της Νομοθετικής και Δικαστικής εξουσίας, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων. Στις περιπτώσεις αυτές η προκαταβολή κατά τον διακανονισμό ανέρχεται στο 30% και στο 50% (για ρευματοκλοπή), καταλήγει η ανακοίνωση.