Οι μάχες των «8»

Το απόγευμα της Τρίτης έγινε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας, η οποία παράλληλα συνιστά την 4η φάση του. Οι αγώνες είναι μονοί και οπωσδήποτε υπάρχει ένα πλεονέκτημα για τις γηπεδούχες ομάδες.
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α΄ΕΠΣΝΑ, Ναυπακτιακός Αστέρας, θα αντιμετωπίσει στο Θέρμο τον τοπικό Απόλλωνα – ομάδα επίσης ισχυρή στην Α΄Κατηγορία και αυτή τη στιγμή στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά στο ίδιο γήπεδο στα πλαίσια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και τότε είχε επικρατήσει με σκορ 2-3 ο Ναυπακτιακός.
Ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας που ακολουθεί στην βαθμολογία θα αντιμετωπίσει την ιστορική ΑΕΜ την οποία πέρσι είχε αποκλείσει για τον ίδιο θεσμό, σε ματς που έγινε στην  Παλαιομάνινα κι έληξε 3-0 υπέρ της Φλόγας, η οποία στη συνέχεια στέφθηκε κυπελλούχος. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Ενωσιακό γήπεδο τον Σεπτέμβριο για το Σούπερ Καπ (φωτο) με νικήτρια ξανά την Φλόγα (0-3), ενώ για το πρωτάθλημα η ομάδα της Παλαιομάνινας νίκησε στο Αγγελόκαστρο με 1-0 ως γηπεδούχος, την 6η Αγωνιστική.
Ο Άρης Αιτωλικού είναι ο ένας από τους δύο εκπροσώπους της Β΄ΕΠΣΝΑ και θα αντιμετωπίσει στο Αντίρριο (λογικά) τον ΑΟ Χάλκειας της Α΄Κατηγορίας. Ωστόσο οι κιτρινόμαυροι μόνο…  αποκλεισμένοι από τώρα δεν μπορούν να θεωρούνται, αφού έχουν μεγάλες δυνατότητες και δεν θα αντιμετωπίσουν μειονεκτικά τον αντίπαλο.
Ο έτερος  εκπρόσωπος της Β΄ΕΠΣΝΑ είναι ο Ηρακλής Αστακού και θα υποδεχθεί την ομάδα Κ20 του Παναιτωλικού.  
 
Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης
Ν.  ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Κ20)
ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
papaioannou