Η «λάμψη» ποτέ δεν έβλαψε τον αθλητισμό

Προχθές έγινε η κλήρωση του Κυπέλλου κι όλα δείχνουν ότι στονντελικό θα βρεθούν ξανά πολύ δυνατές ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας, συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας Κ20 του Παναιτωλικού.
Είναι, δε, ευχάριστο  το γεγονός ότι οι καλές ομάδες του Νομού δεν αντιμετωπίζουν αδιάφορα τον θεσμό – και καλώς  πράττουν – με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Άλλωστε η κατάκτηση του τροπαίου αποτελεί «οδό» για να δώσει ο κυπελλούχος αγώνες εκτός των ορίων της Αιτωλοακαρνανίας. Κι όταν οι ομάδες δίνουν μεγάλη σημασία στο θεσμό το ίδιο πρέπει να κάνει και η ΕΠΣ.
Βέβαια είναι επίσης γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έδωσε μεγαλύτερη λάμψη στους τελικούς και το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει επανάπαυση σε όσα βήματα προόδου έχουν γίνει.
Περιποιεί μεγάλη και ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή και προπονητή σε τελικό, ακόμα κι αν δεν κατακτήσει το Κύπελλο. Γι’  αυτό στην φετινή διοργάνωση θα ήταν ωφέλιμο να δοθεί μεγαλύτερη λάμψη στον τελικό κι σ’ αυτό πρέπει να αρχίσει η μέριμνα από τώρα. Μόνο ευεργετικές συνέπειες για το ποδόσφαιρο μπορούν να προκύψουν μέσα από έναν «φανταχτερό» τελικό Κυπέλλου. Ίσως μάλιστα από την επόμενη σαιζόν πρέπει να εξεταστεί η θέσπιση διπλών αγώνων (εάν είναι εφικτό)  στις δύο τελευταίες φάσεις (προημιτελικά – ημιτελικά) του Κυπέλλου.
papaioannou