Πως έζησαν τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα οι Αιτωλοακαρνάνες αγρότες

Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας που παρέστη μεταξύ άλλων στην Αθήνα για το συλλαλητήριο

Σοβαρά επεισόδια

σημειώθηκαν χθες το πρωί κατά την διάρκεια της Παναγροτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση βρέθηκαν και περίπου 30 αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία για να διαμαρτυρηθούν για τα τελευταία φορολογικά μέτρα που πλήττουν τον κλάδο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Πάνο Καλογιάννη, που βρέθηκε στην Αθήνα, η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μετά μεταφέρθηκε στο Σύνταγμα εκεί όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια. Οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα ήταν αρκετοί, ενώ 2 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η αστυνομία, ενώ 2 συνελήφθησαν.

«Δεν μας άφησαν

να πάμε με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Ήμασταν πάρα πολλοί, ίσως και 15.000 χιλιάδες. Έγιναν οι ομιλίες και μετά αποφασίσαμε να παραδώσουμε ψήφισμα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Τελικά, το ψήφισμα δεν παραδόθηκε λόγω των επεισοδίων. Ενημερώσαμε τον Υπουργό, ότι μας επιτέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και μας χτύπησαν απρόκλητα και για το λόγο αυτό δεν επιθυμούμε να συνομιλήσουμε μαζί του, παρά μόνον με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όλα τα ξεκίνησαν νεαροί

που δεν φαίνονταν για αγρότες και δεν τους ξέραμε, ούτε μπορέσαμε να μάθουμε κάτι γι αυτούς. Αυτοί ήταν που πέταξαν αρχικά στους αστυνομικούς μπουκάλια με νερό και νεράντζια. Από την ρίψη των δακρυγόνων που έκανε η Αστυνομία διεκομίσθησαν δύο συνάδελφοι στο νοσοκομείο.  Αγρότες από την Κρήτη και όχι μόνο «άπλωσαν» στον δρόμο πορτοκάλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας » δήλωσε ο κ. Καλογιάννης στη «Σ».

Από τους Αιτωλοακαρνάνες αγρότες ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε συνελήφθη κάποιος. «Από την αστυνομία συνελήφθησαν δύο αγρότες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια. Κλιμάκιο συμπατριωτών τους (Κρητικοί) και άλλοι αγρότες από άλλα σημεία της χώρας διαπραγματεύτηκαν με την αστυνομία για να αφεθούν ελεύθεροι, αφού πλέον έχουν αποποινικοποιηθεί τα συλλαλητήρια. Αργότερα μας ενημέρωσαν από την αστυνομία  ότι αφέθησαν ελεύθεροι , αλλά παραμείναμε στο Σύνταγμα και συνεχίσαμε την διαμαρτυρία μας» τόνισε ο κ. Καλογιάννης αποτυπώνοντας έτσι το κλίμα που υπήρχε χθες στην Αθήνα.

xondros1