Ραντεβού στους δρόμους οι συνταξιούχοι

Στο Αγρίνιο χθες τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών στο πλαίσιο σύσκεψης για το συντονισμό δράσης 

Σύσκεψη πραγματοποίησαν

χθες το πρωί οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των συνταξιούχων του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΤΑΕ, του Δημοσίου και των ΟΤΑ της περιοχής στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Η σύσκεψη διεξήχθη στο πλαίσιο των περιφερειακών συσκέψεων που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που αποτελείται από 7 ομοσπονδίες (Δημοσίου – ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ – Εμπόρων) για τον προγραμματισμό της κινητοποίησης της 26ης Νοεμβρίου στην Αθήνα, αλλά και σε κάθε νομό.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας Λέανδρος Μάκκας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης. Το ζήτημα της υγείας, καθώς επίσης το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων στην σύσκεψη. «Έχουμε σοβαρά ζητήματα, γιατί για ακόμη μια φορά ρίχνουν το βάρος στους συνταξιούχους. Ο κλάδος της υγείας, νοσοκομεία, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, Κέντρα Υγείας και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο πλαίσιο αυτό μας απασχολούν. Οι συνταξιούχοι απ’ ότι φαίνεται έχουν για την πολιτεία μεγάλο κόστος για την γήρανσή τους και ως εκ τούτου θέλουν να μας ρίξουν στα τάρταρα. Ανά την Ελλάδα συγκαλούνται περιφερειακές συσκέψεις για να ενημερωθούν όλα τα μέλη μας και να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση.


4_

Οι συντάξεις μας

μειώθηκαν κατά 40% και οι επικουρικές κατά 60%, ενώ συζητιέται η περαιτέρω μείωση τους. Οι κυβερνώντες με την προπαγάνδα τους δημιουργούν την εντύπωση ότι έχουμε συντάξεις των 4.000 χιλιάδων ευρώ! Το νέο ασφαλιστικό που τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί δείχνει πως θα υπολογίζονται εκ νέου όλες οι συντάξεις, κάτι που θα μετατρέψει τις συντάξεις σε επιδόματα. Οι συνταξιούχοι είναι στην αναμονή και πεθαίνουν σαν τα άλογα πριν γεράσουν» δήλωσε στη «Σ» ο κ. Μάκκας.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης δήλωσε: «Τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι αυξημένα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Οι διαδικασίες που

μεθοδεύονται φέρνουν την ισοπέδωση των συνταξιούχων, αφού η ανώτερη σύνταξη, όπως λένε, θα είναι τα 600 ευρώ. Οι συνταξιούχοι του ταμείου μας και άλλοι συνταξιούχοι από άλλα ταμεία πλήρωναν για δεκαετίες και οι παροχές τους δεν είναι αντάξιες των εισφορών που έχουν καταβάλει. Οι επιστήμονες λένε πως θα έπρεπε η κατώτερη σύνταξη στο ταμείο του ΟΑΕΕ να είναι πάνω από 1.000 ευρώ, ενώ τα κατόρθωσαν… η κατώτερη σύνταξη είναι πλέον 406 ευρώ. Μας απασχολεί όλο το ασφαλιστικό σύστημα, τόσο για τις γενιές που έρχονται όσο και γι’ αυτές που φεύγουν. Από τα σπάργανα ως τα σάβανα ο άνθρωπος χρειάζεται προστασία για την υγεία του. Στις 26 Νοεμβρίου θα παρέμβουμε με συγκέντρωση στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις που οι συσκέψεις αποφασίσουν ότι πρέπει να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Είμαστε στον δρόμο για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και όλα αυτά που τόσα χρόνια είχαμε κατακτήσει πληρώνοντας τις εισφορές μας. Θέλουν να μας συρρικνώσουν περεταίρω την σύνταξη και σ’ αυτό αποσκοπεί η προπαγάνδα της κυβέρνησης».

xondros1