Έρχεται το τρένο;

Πρόταση Κατσιφάρα για λειτουργία Προαστιακού στο τμήμα Αγρίνιο Μεσολόγγι – Θετική ανταπόκριση από ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ!

Κλίμα ενθουσιασμού στους τοπικούς φορείς και στην κοινωνία – Ποια βήματα απαιτούνται για να εγκριθεί το έργο

Ένα από τα πλέον

σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Αιτωλοακαρνανίας που τα τελευταία χρόνια είχε παγώσει, βγάζει από τις καλένδες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για την κατασκευή προαστιακού σιδηροδρόμου στο νομό και ειδικότερα στο τμήμα Αγρίνιο -Μεσολόγγι! Πιο συγκεκριμένα μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, με κύριο θέμα την επέκταση του προαστιακού στην Αχαΐα, βγήκε λαβράκι για την περιοχή, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, έθεσε επί τάπητος την λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου στο προαναφερθέν κομμάτι του νομού.

Πρόκειται για μία πρόταση στην οποία υπήρξε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ και συμφωνήθηκε να υποβληθεί αίτημα από πλευράς Περιφέρειας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Απ. Κατσιφάρας: «Αν εγκριθεί η μελέτη βιωσιμότητας το έργο θα λάβει σάρκα και οστά στην Αιτωλοακαρνανία»

«Αυτές οι προτάσεις θα αξιολογηθούν με κριτήρια την εξυπηρέτηση των πολιτών, τις δυνατότητες χρηματοδότησης, τη σύνδεση με το λιμάνι και την οικονομική συγκύρια, ενώ θα τεθούν και προς διαβούλευση στους φορείς» ανέφερε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Κατσιφάρας ο οποίος δηλώσεις για το θέμα έκανε και στη «Σ».

«Πρόκειται για προτάσεις

τις οποίες οι άνθρωποι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ είδαν με καλό μάτι. Η χρηματοδότηση για τα συγκεκριμένα έργα έχει εξασφαλιστεί και ήδη ως Περιφέρεια τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα τα θέματα. Έχουμε ήδη ως παράδειγμα την λειτουργία του προαστιακού στην Πάτρα, που αποτελεί οδηγό στην ενδεχόμενη λειτουργία προαστιακού στην Αιτωλοακαρνανία. Το εγχείρημα έχει πετύχει. Μιλάμε για ένα έργο πνοής με πολυποίκιλα χαρακτηριστικά δεδομένα, ιδιαίτερα την σημερινή δύσκολη εποχή. Θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κόσμο, ο οποίος καθημερινά εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο, με πολύ χαμηλό κόστος και με ένα μέσο πλήρως φιλικό προς το περιβάλλον. Αν εγκριθεί η μελέτη βιωσιμότητας του έργου, θα λάβει σάρκα και οστά προσδίδοντας ανάπτυξη και όχι μόνο και στην Αιτωλοακαρνανία.

Χρ. Σταρακά: «Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του στόχου»

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία από την πλευρά του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Κατσιφάρα. Πράγματι το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό στην σύσκεψη και το πιο σημαντικό είναι ότι υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Αν όλα πάνε καλά και προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη για ολόκληρο το νομό μας θα είναι σπουδαία. Από την πλευρά μας θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε ένα όνειρο ετών να γίνει πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε νεότερα για τον προαστιακό» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά στη «Σ».  Επιπλέον, ξεκινά άμεσα από τις Υπηρεσίες η εκτίμηση για την κατάσταση του υφιστάμενου δικτύου με ταυτόχρονη υλοποίηση μελέτης βιωσιμότητας. Εφόσον οι προϋποθέσεις το επιτρέψουν, θα γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να ενταχθεί προς χρηματοδότηση το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, για τον Προαστιακό σιδηρόδρομο Αγρίνιο – Μεσολόγγι προβλέπονται τέσσερις συνολικά στάσεις -οι οποίες -αν και εφόσον το έργο πραγματοποιηθεί- θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της διαδρομής

aggelopoulos