Α.Τζιτζικώστας: «Η δική μου αντίληψη είναι αντίθετη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ»

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο υποψήφιος αρχηγός για την ηγεσία της Ν.Δ Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Αγρίνιο και μίλησε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Ο κ. Τζιτζικώστας αρχικά εξαπέλυσε τα βέλη τους στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε θέματα φορολογίας, όσο και σε εθνικά θέματα. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη στα εθνικά θέματα» είπε κατά την ομιλία του σχολιάζοντας το μείζον ζήτημα της Γαλλίας και την επίθεση που δέχτηκε. Συνεχίζοντας την ομιλία του είπε: «Η Ελλάδα δεν είναι έξω και μακριά από το ζήτημα αυτό και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τέτοια θέματα. Η στάση της είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Η λογική της στα θέματα τρομοκρατίας φάνηκε και στο εσωτερικό της χώρας με την υπόθεση Πανούση».

Από το βήμα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρανίας ο κ. Τζιτζικώσστας ανέπτυξε και τους 5 βασικούς του άξονες, οι οποίοι είναι: 1) Αξιοπιστία και η ασφάλεια στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας. 2) Διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος. 3) Ενίσχυση της ρευστότητας με την δημιουργία νέου αναπτυξιακού νόμου. 4) Αποτελεσματικότερες και γρηγορότερες συναλλαγές στις επιχειρήσεις. 5) Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας.

Συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος και αναφέρθηκε στις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα και αυτές είναι: 1) Άμεση κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 2) Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών για τα ζητήματα που είναι εκτός αρμοδιότητάς τους. 3) Ασυμβίβαστο βουλευτών 4) Η βουλευτική θητεία να είναι 8 χρόνια 5) Ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και η εκλογή του να γίνεται άμεσα από τους Έλληνες πολίτες .

Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για την αιτία που η Ν.Δ ηττήθηκε, λέγοντας πως δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι έλεγε την αλήθεια και όχι ωραία λόγια όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η παράταξη αυτή, κατά τον κ. Τζιτζικώστα, παρέκλεινε της ιδεολογίας της και δεν φρόντισε να ξεφύγει από την λογική του ΠΑΣΟΚ, που υιοθέτησε μάλιστα.

«Το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επιλογή του για τις εκλογές της Ν.Δ, το βλέπουμε από τις εφημερίδες του, τα ραδιόφωνά του, αλλά το είπε και ο κ. Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θέλουν μια ηττοπαθή Ν.Δ. Η αλλάζουμε ή ξαναχάνουμε και η ήττα για μια παράταξη που έχει χάσει πάλι στο πρόσφατο παρελθόν είναι κακός οιωνός. Χάσαμε την κοινωνία και όχι τις μάχες μέσα στη βουλή. Εκεί πάντα κερδίζαμε και συνεχίζουμε να κερδίζουμε» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας για τις εκλογές της Ν.Δ. Αναφερόμενος στις πολιτικές κινήσεις του συμπλήρωσε πως θα ορίσει δύο αντιπροέδρους. Ο μεν πρώτος θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας και ο δε δεύτερος θα αναλάβει τον συντονισμό σχεδίου για την ρεαλιστική ανασυγκρότηση της χώρας.

Βέβαια, λίγο πριν τελειώσει την ομιλία του αναφέρθηκε και στην ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών, λέγοντας πως την ενότητα την εγγυούνται όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος. «Δεν δεχόμαστε να βάζουν ταμπέλες στην Ν.Δ και τα στελέχη της» είπε, ενώ για το τέλος άφησε και την πρότασή του για την εκλογή των υποψήφιων βουλευτών. Ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε το 50% των υποψήφιων βουλευτών να προκύπτει από την ψηφοφορία που θα γίνεται σε κάθε περιοχή, αφού με τον τρόπο αυτό η Ν.Δ να είναι το κόμμα για όλων και δεν θα είναι κόμμα για λίγους και βολεμένους και «κλειστό».

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» την Τρίτη 17/11

xondros1