Ημερίδα στο Αγρίνιο για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού και την ενίσχυση της απασχόλησης

Ημερίδα στο Αγρίνιο για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού και την ενίσχυση της απασχόλησης  

 

Την ημερίδα διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων

 

 Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Ελλάδας το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησε ημερίδα με κεντρικό θέμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Τοπική Ανάπτυξη με Αύξηση της Απασχόλησης και με τις ΜμΕ στο Επίκεντρο. Ο Ρόλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας».

Στην ημερίδα αναλύθηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της ΓΣΕΒΕΕ για την ενίσχυση του θεσμικού της ρόλου και των Ομοσπονδιών μελών της καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος οι στόχοι και οι παρεμβάσεις του ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ για τις μικρές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα αναπτύχθηκε ο ρόλος της ΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας και η συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

 Οι Δράσεις της ΓΣΕΒΕΕ στο Εθνικό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» είναι η δημιουργία δικτύου της επιχειρηματικότητας στις μικρές επιχειρήσεις, η ανάπτυξη δράσεων για την ενίσχυση του ρόλου της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις και η ανάπτυξη δράσεων τεχνικής κατάρτισης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων για επαγγελματίες μέλη της ΓΣΕΒΕΕ. Ειδικότερα, υπάρχουν ενημερώσεις που παρέχονται οι υπηρεσίες του δικτύου, ποιες επιχειρήσεις μπορούν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα, πως το δίκτυο επιχειρηματικότητας μπορεί να υποστηρίξει την εκάστοτε επιχείρηση ενώ δίδεται και πιστοποίηση κατάρτισης.

Στην ημερίδα ο Πρόεδρος ΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Πολύζος προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα από την ημερίδα καταθέτοντας μια καινοτόμα πρόταση.

«Η άποψή μου είναι ότι μέσα από την κρίση μάθαμε ότι κανένας από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτε και φυσικά ούτε να στηρίξει την δική του επιχείρηση. Νομίζω ότι, αφού ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που μπήκαν από την σημερινή κυβέρνηση, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε πολυεπαγγελματικές συνεργασίες, οι οποίες θα είναι το δυνατό σημείο απέναντι στις μεγάλες. Όποιος κλάδος βιώνει σήμερα την κρίση τίθεται κατ’ ευθείαν εκτός αγοράς. Η πρόταση αυτή που κατέθεσα θα πρέπει να συζητηθεί σε κάθε επίπεδο. Κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να θεσμοθετηθεί μητρώο προμηθευτών που υποχρεωτικά οι δήμοι θα συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις του καταλόγου, δηλαδή της τοπικής αγοράς».

Τέλος ο Πρόεδρος του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς δήλωσε μεταξύ άλλων στη «Σ» ότι «το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ επιχειρεί να δώσει αδιέξοδο στα αδιέξοδα που έχει περιέλθει ο χώρος μας. Υπάρχει ένα ευνοϊκό κλίμα μεταξύ των επαγγελματιών. Επιχειρούμε την θεσμική ενδυνάμωση των ομοσπονδιών και των μελών της ΓΣΕΒΕΕ. Προγράμματα που έχει υλοποιήσει η ΓΣΕΒΕΕ προσπαθούν να βρουν λύσεις και να εκπαιδεύσουν – καταρτίσουν επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες στο νέο πλαίσιο που δημιουργείται μέσα από τις αλλαγές στην οικονομία».

xondros1