Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στην Πλατεία Δημάδη!

Βραβεύτηκαν μαθητές Δημοτικού για ζωγραφιές που ξεχώρισαν

Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στην Πλατεία Δημάδη!

Μαθητές Δημοτικών μαθαίνουν για την ανακύκλωση και την καθαριότητα

Περίπου 400 παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολεία του Αγρινίου επισκέφτηκαν χθες το πρωί την Παλαιά Δημοτική Αγορά στην Πλατεία Δημάδη για να εντρυφήσουν και να βάλουν τις βάσεις για ένα μέλλον με καθαριότητα και φιλικότερο στο περιβάλλον.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), μέσω της ζωγραφικής και των παιχνιδιών του Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, διοργάνωσαν δύο παράλληλες εκδηλώσεις. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών που έλαβαν μέρος στο παιχνίδι ζωγραφικής, που είχε διοργανώσει η Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Καθαριότητας 2015. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα τρία καλύτερα έργα ζωγραφικής από τα 170 που συμμετείχαν, παίρνοντας ως δώρο οι νικητές – μαθητές ένα Tablet.

 Το πρώτο βραβείο έλαβε ο μαθητής της Πέμπτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Νίκος Τσιμόπουλος, το δεύτερο βραβείο η Χριστίνα Παπαδοπούλου της Τετάρτης τάξης του Δημοτικού «Παναγία Προυσιώτισσα» και το τρίτο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές Νίκος Φλωρόπουλος και Δημήτρης Νούλας από το 7ο Δημοτικό Σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι η ζωγραφιά που κέρδισε το πρώτο βραβείο θα αποτελέσει το Κεντρικό Θέμα της Εβδομάδας Καθαριότητας για το 2016.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ανδρέας Καλαμπαλίκης δήλωσε μεταξύ άλλων στη «Σ» ότι «η διατήρηση και προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που απασχολεί τους λαούς και τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. Δυστυχώς όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα με την καταστροφή του περιβάλλοντος από τον ίδιο τον άνθρωπο. Ένας τρόπος στον αγώνα που ξεκινάμε για να προστατέψουμε το περιβάλλον είναι η ανακύκλωση. Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης φιλοξενεί σήμερα το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης για τα παιδιά δημοτικών σχολείων. Σκοπός είναι να αντιληφθούν από μικρή ηλικία, ότι έχουν ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανακύκλωση είναι ένας τρόπος για να μπορέσουν να ευαισθητοποιηθούν και να προσφέρουν από την ηλικία αυτή στην προστασία του. Θα πραγματοποιήσουμε κι’ άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στο εγγύς μέλλον. Θα δημιουργήσουμε μια πρώτης τάξης ευκαιρία, ώστε τα παιδιά μέσα από το σχολικό περιβάλλον να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την ανακύκλωση. Αυτό θα γίνει με την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν στα σχολεία του Δήμου Αγρινίου».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Νίκος Γκρίζης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «στην Παλιά Λαχαναγορά έγινε η διοργάνωση, από τις Διευθύνσεις Παιδείας και Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου, της έκθεσης των έργων ζωγραφικής των παιδιών που είχαν γίνει στο πλαίσιο της εβδομάδας καθαριότητας, με θέμα «Διάλεξε που θες να ζεις». Εκτέθηκαν συνολικά 167 έργα τα οποία ήταν όλα αξιόλογα. Στόχος και σκοπός ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον τόπο μας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και μέσα από την διαδικασία οι πολίτες του μέλλοντος να προστατεύουν το περιβάλλον, άρα και την ζωή τους. Σαν πρώτη χρονιά και πρώτο βήμα που είχε γίνει τον περσινό Μάιο, αποτέλεσε το μεγαλύτερο ώστε να εξελιχθεί σε θεσμό η διοργάνωση αυτή. Ευχαριστώ το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου και τον Διευθυντή του τον Χρήστο Γαρουφαλή που μαζί με τους δασκάλους επιμελήθηκαν την αξιολόγηση των έργων. Το πρώτο έργο θα αποτελέσει και την αφίσα του Δήμου Αγρινίου για την Εβδομάδα Καθαριότητας του 2016».

 Τέλος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου Αγρινίου του Δήμου Χρήστος Γαρουφαλής τόνισε, ότι «η επιτροπή αξιολόγησης δυσκολεύτηκε πολύ να αποφασίσει, διότι τα έργα των μαθητών ήταν όλα υπέροχα. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις σε κλίμα χαράς και συγκίνησης και ξενάγηση στην έκθεση, (η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τη Δευτέρα  16 Νοεμβρίου 2015) και αμέσως μετά οι μαθητές επισκέφθηκαν το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης (της Ε.Ε.Α.Α.)  στην Πλατεία Δημάδη.

Οι 400 περίπου μαθητές, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορα παιχνίδια (pazzle, φιδάκια, κρίκοι κ.α), έμαθαν τη σημασία της ανακύκλωσης καθώς και τον τρόπο που ανακυκλώνουμε.

xondros1