Παραδόθηκε ο δράστης της επίθεσης σε Κουμουτσάκο

Πόσο μπορεί να περιμένει ένας σεσημασμένος για επιθέσεις, με ποινικό μητρώο, δράστης για να τον συλλάβει η Αστυνομία;

Κανείς δεν θα άντεχε τόσο μεγάλη αναμονή και μοιραία, έχοντας προφανώς βαρεθεί και ο ίδιος να το αναζητούν τόσες μέρες είπε να πάει να παραδοθεί, ο 22χρονος, που όλη η Ελλάδα είδε να χτυπά τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Καθώς όμως έχει παρέλθει το αυτόφωρο του επιδόθηκε απλώς κλήση και αφέθηκε ελεύθερος. Ο 22χρονος δράστης της επίθεσης κατά του βουλευτή της ΝΔ είναι, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, γνωστός στην Αστυνομία, όχι μόνο λόγω των φωτογραφιών και των βίντεο που τον εικονίζουν, αλλά και γιατί έχει ήδη ποινικό μητρώο, έχοντας συμμετάσχει σε επίθεση και κλοπή κατά Πακιστανού και έχοντας συλληφθεί γιατί κυκλοφορούσε με ρόπαλο.

Η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα στο περιστατικό της επίθεσης σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία, τονίζει, πάντως, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σε ανακοίνωσή του.

«Μετά το περιστατικό, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επιλήφθηκε άμεσα αυτεπάγγελτης προανάκρισης.

»Κατά τη διαδικασία αυτή συγκεντρώθηκε προανακριτικό υλικό και ταυτοποιήθηκαν πέντε ημεδαποί δράστες και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες ηλικίας 22, 22, 24 και 38 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 22 ετών. Από τους παραπάνω δράστες, ο 24χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (06-11-2015). Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε την 07-11-2015 στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αίροντας την κράτησή του. Οι υπόλοιποι τέσσερις αναζητήθηκαν επισταμένως, με σκοπό να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου. Μετά την παρέλευση των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας (μεσάνυχτα της 06-11-2015), δεν ήταν δυνατή η σύλληψή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

»Την 09-11-2015 από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκδόθηκε παραγγελία Προκαταρκτικής Εξέτασης. Πρωινές ώρες της 11-11-2015, εντοπίσθηκαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ο 22χρονος και η 22χρονη, στους οποίους επιδόθηκαν κλήσεις και έλαβαν προθεσμία προκειμένου σήμερα (13-11-2015) να καταθέσουν έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις. Ο 22χρονος προσήλθε σήμερα, έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησε προθεσμία να καταθέσει σχετικό υπόμνημα τη Δευτέρα (16-11-2015). Η 22χρονη προσήλθε και εξετάστηκε ανωμοτί.

»Χθες (12-11-2015) το απόγευμα, ανάλογες κλήσεις επιδόθηκαν και στους άλλους δύο δράστες (22χρονος και 38χρονος), ο οποίοι έλαβαν 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να καταθέσουν ομοίως έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το υλικό θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

»Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι στο πεδίο των ερευνών, η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες δικονομικές διατάξεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία. Στο πλαίσιο αυτό, αναφορές που διακινούνται και αναπαράγονται σε ΜΜΕ περί ανεπάρκειας και ολιγωρίας στις έρευνες, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, καθώς στερούνται παντελώς, τόσο πραγματικής, όσο και νομικής βάσης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα