Γιάννης Μακρής: «Γιατί να μην συνεχίσει έτσι ο Παναιτωλικός;»

Προσκεκλημένος της αθλητικής εκπομπής, «Πρώτοι στη μπάλα»,  του ραδιοφωνικού σταθμού «Δυτικά fm 92,8»  ήταν χθες ο προπονητής και παλαίμαχος του Παναιτωλικού Γιάννης Μακρής. Ρωτήθηκε και τοποθετήθηκε για την νυν ομάδα του, τον Παναμβρακικό Μπούκας όπου ανέλαβε πρόσφατα, την Δόξα Καινουρίου απ’ όπου παραιτήθηκε, το τοπικό ποδόσφαιρο, αλλά και τον Παναιτωλικό.
Στην απορία αν η ομάδα του Αγρινίου μπορεί αν συνεχίσει με καλές εμφανίσεις και να «ξεχάσει» τις άσχημες, αναρωτήθηκε «γιατί να μην συνεχίσει έτσι;», εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την πεποίθησή  του πως η συνέχεια μπορεί να είναι καλύτερη.
Ο Γιάννης Μακρής εκτίμησε πως ο Γιάννης Ματζουράκης κάνει πολύ καλή δουλειά και ήταν άψογη η διαχείριση στον  αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, από προπονητικής πλευράς. Δήλωσε υπέρμαχος της αξιοποίησης των νεαρών παικτών από την περιοχή, θεωρώντας ότι θα δείχνουν πιο πολύ ζήλο για τη φανέλα και παρουσιάστηκε πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των νεαρών την περασμένη Δευτέρα. Στάθηκε, δε, στην επιτυχημένη επιλογή να αγωνιστεί ο Ρουμπουλάκου   στα χαφ, όπου ως αλλαγή συνέβαλε πολύ στη νίκη.
Για τους Παλαίμαχους του Παναιτωλικού, στους οποίους είναι πρόεδρος τα τελευταία χρόνια, είπε ότι θα γίνουν εκλογές και ο ίδιος έχει σκοπό να παραδώσει την σκυτάλη σε κάποιον άλλο.
Είχε να πει καλά λόγιας για τον Παναμβρακικό Μπούκας, στο μικρό διάστημα που δουλεύει στην ομάδα, ανέφερε ότι διαθέτει καλούς παίκτες και μερικούς πολύ καλούς ταλαντούχους, αλλά δεν έκρυψε πως ο σχεδιασμός του καλοκαιριού είχε ατέλειες που αφενός κόστισαν κάποιες απώλειες, αφετέρου καθιστούν αναγκαίο να αναπληρωθούν τα κενά με το πρωτάθλημα σε εξέλιξη. Φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον, αν και παραδέχθηκε πως αν η ομάδα του δεν κερδίσει το Σάββατο  στο ντέρμπυ τον Αμβρακικό Λουτρού, η προσπάθεια για την πρώτη θέση θα γίνει πολύ δύσκολη.
Όσο για την Δόξα Καινουρίου έθεσε ως καταλυτικό παράγοντα το γεγονός ότι ο εκάστοτε πρόεδρος πρέπει να πορευθεί μόνος του, χωρίς βοήθειες, αφού σε μικρό χρονικό διάστημα  οι υπόλοιποι του Δ.Σ. απέχουν.
Παραδέχθηκε μάλιστα πως ο Άρης Αιτωλικού που υποβιβάστηκε πέρσι φαίνεται να βρήκε ξανά το δρόμο του, σε αντίθεση με την Δόξα που έμεινε στην Α΄ΕΠΣΝΑ και βρίσκεται σε μια αμφίβολη κατάσταση.
Ευρύτερα για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να επανέλθει  το μέτρο της υποχρεωτικής συμμετοχής πραγματικά νεαρών παικτών κι ότι είναι ανάγκη να διαφοροποιηθεί άμεσα το νέο καθεστώς των μεταγραφών. Δήλωσε απερίφραστα την εκτίμησή  του για τον πρόεδρο της ΕΠΣ, Τάκη Παπαχρήστο, όμως επισήμανε πως με τον καιρό αποφεύγει να παίρνει ερεθίσματα από τους προπονητές, ο οποίοι ζουν περισσότερο το χώρο, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται οι πιο κατάλληλες αποφάσεις.
papaioannou