«Αναπόφευκτες οι επιπτώσεις στην Παιδεία λόγω κρίσης»

Ο νέος Γ.Γ Δια Βίου Μάθησης, Αιτωλοακαρνάνας Παυσανίας Παπαγεωργίου μιλά στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Τι γίνεται με το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την πρώτη του συνέντευξη

μετά την τοποθέτησή του στην θέση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, παραχώρησε ο Αιτωλοακαρνάνας Παυσανίας Παπαγεωργίου μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8». Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε τόσο στους προσωπικούς του στόχους και τις προτεραιότητές του όσο και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται με θέμα παιδείας.

«Πράγματι τοποθετήθηκα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη θέση από την οποία θα κληθώ, τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του Υπουργείου, να επιλύσουμε πολλά προβλήματα τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν οξυνθεί. Θέλουμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και στην όσο το δυνατόν καλύτερη κατάρτιση των ενηλίκων, με στόχο να προετοιμαστούν άρτια πριν την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Δυστυχώς ξέρετε ότι ο χώρος της Παιδείας είναι πάντοτε ο πρώτος ασθενής κάθε φορά που υπάρχει κρίση στην οικονομία. Θα καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην έχουμε περαιτέρω περικοπές».

«Αναπόφευκτες οι επιπτώσεις στην Παιδεία λόγω της κρίσης»

Τι απάντησε όμως ο νέος Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης στο ερώτημα αν η κρίση θα επιφέρει νέες περικοπές στα κονδύλια για την Παιδεία;

«Δυστυχώς οι επιπτώσεις στην Παιδεία λόγω της κρίσης είναι αναπόφευκτες. Όπως προανέφερα ο χώρος της παιδείας και γενικότερα της εκπαίδευσης βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των περικοπών. Για το λόγο αυτό θα προσπαθήσουμε οι όποιες επιπτώσεις, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ανώδυνες για τους εμπλεκόμενους στο χώρο της παιδείας» ενώ ρωτήσαμε τον κ. Παπαγεωργίου και για το πολυσυζητημένο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων, έτσι ώστε να μην επιβληθεί το 23% του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη αυτό θα ήταν άδικο να συμβεί από την στιγμή που μπορούν να βρεθούν μέτρα σε άλλους κλάδους»

aggelopoulos