Στο έλεος του Θεού τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής

Εικόνες ερήμωσης και πλήρους εγκατάλειψης  λόγω έλλειψης προσωπικού

Τι δηλώνει για το θέμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης

Κυκλοφοριακά πάρκα

κατ’ όνομα και μόνο μπορούν πλέον να θεωρούνται τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Αγρινίου. Εικόνες ερήμωσης και πλήρους εγκατάλειψης συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί, σε χώρους που υποτίθεται ότι το 2005 κατασκευάστηκαν ώστε να μυηθούν τα νέα παιδιά και κυρίως οι μαθητές στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Από τα πέντε συνολικά Πάρκα του Δήμου Αγρινίου, λειτουργεί –κι’ αυτό με πολλά προβλήματα- μόνο το ένα καθώς η έλλειψη προσωπικού και πόρων έχουν βάλει αναγκαστικό λουκέτο στα υπόλοιπα τέσσερα.

«Το Υπουργείο Μεταφορών κατασκεύασε το 2005 Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλους τους Δήμους της χώρας, χωρίς απολύτως κανέναν σχεδιασμό και με μεγάλη προχειρότητα. Ως σκέψη και στη συνέχεια υλοποίηση τότε κινούνταν προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο οι εκάστοτε Κυβερνήσεις δεν έκαναν απολύτως καμία πρόβλεψη, ούτε με ποιο προσωπικό θα λειτουργούν τα Πάρκα, ούτε και από ποιους πόρους θα συντηρούνται.
IMG_20151111_150253

Πέταξαν δηλαδή απλά

το μπαλάκι στους Δήμους. Πράγματι, εκτός του κεντρικού Πάρκου που βρίσκεται στην περιοχή του Δοκιμίου, στα υπόλοιπα τέσσερα καταγράφονται εικόνες πλήρους εγκατάλειψης. Αυτό είναι μια πικρή αλήθεια, πλην όμως πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας που δικαίως διαμαρτύρονται, ότι ο Δήμος Αγρινίου δεν έχει την δυνατότητα να διαθέσει προσωπικό για την λειτουργία των υπολοίπων. Μάλιστα ακόμα και το Πάρκο του Δοκιμίου επί της ουσίας θα λέγαμε ότι υπολειτουργεί. Εν προκειμένω διατίθεται ένας υπάλληλος, ο οποίος κατόπιν ραντεβού με σχολεία του Δήμου μας, ανοίγει το Πάρκο ώστε οι μαθητές της περιοχής να μυούνται, παρά τα προβλήματα, στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας» ανέφερε για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Νίκος Γκρίζης.

IMG_20151111_150225

Ξεκινά σειρά παρεμβάσεων

από την Δημοτική Αρχή στα

ανενεργά… Πάρκα

Από την πλευρά της πάντως η δημοτική αρχή σύμφωνα με τον κ. Γκρίζη και συγκεκριμένα τα τμήματα καθαριότητας και πρασίνου, θα προχωρήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε σειρά παρεμβάσεων στα τέσσερα περιφερειακά πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, έτσι ώστε τουλάχιστον να εξαλειφθούν οι εικόνες ζούγκλες που επικρατούν. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα πάρκα που βρίσκονται στις περιοχές της Μακρυνείας, του Καινουρίου, της Σκουτεράς και του Ελαιοφύτου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η κατασκευή μόνο του κεντρικού Πάρκου στην περιοχή του Δοκιμίου, είχε στοιχίσει τότε 300 χιλιάδες ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει η παραμικρή πρόβλεψη από την Πολιτεία για τη λειτουργία και το κόστος συντήρησης των Πάρκων.  Επ’ αόριστον λοιπόν στο Αγρίνιο θα λειτουργεί μόνο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δοκιμίου, ελλείψει προσωπικού. Για την λειτουργία των υπολοίπων απαιτείται η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ή έστω συμβασιούχοι εργαζόμενοι από κάποιο ολιγόμηνο πρόγραμμα εργασίας μέσω ΕΣΠΑ.

aggelopoulos