Υπέροχο παιγνίδι χωρίς τη νίκη

Στην   χώρα μας το αποτέλεσμα θεωρείται το παν, κάτι που ο μπασκετικός Αλεξάντερ Γκομέλσκι είχε διατυπώσει ως εξής:  «Οι Έλληνες δεν αγαπούν τα σπορ, αλλά τις νίκες σε αυτά». Είναι όμως φορές που το θέαμα και η ομορφιά ενός αθλήματος  γίνονται  βασική παράμετρος, ειδικά σε συγκεκριμένες περιόδους. Μια τέτοια είναι κι αυτή που ο Ιωνικός προσπαθεί να επαναφέρει το Βόλλεϋ ψηλά στην συνείδηση των φιλάθλων της περιοχής μας και το ντέρμπυ με τον  Φιλαθλητικό Πρέβεζας,  το περασμένο Σάββατο,  ήταν διαφήμιση για το άθλημα. Βέβαια  νίκησαν οι φιλοξενούμενες και μάλλον δίκαια, στην «ρώσικη ρουλέτα του tie break με 3-2 σετ. Και ως ήττα είναι πολύ αρνητική,   δεδομένου μάλιστα ότι αυτές οι δύο ομάδες δύσκολα θα χάσουν σε οποιοδήποτε άλλο παιγνίδι κι αυτή του Αγρινίου θα είναι υποχρεωμένη να πάει για νίκη στην Πρέβεζα στον δεύτερο γύρο.

Η η ομάδα της Πρέβεζας με την εμπειρία της Α2 στην οποία αγωνίζονταν την περσινή περίοδο, διαχειρίστηκε καλύτερα το παιχνίδι, άντεξε στην πίεση των επιθέσεων του Ιωνικού, έσπαζε τις επιθέσεις στο μπλοκ που δεν τελείωναν τα κορίτσια του Ιωνικού, στην συνέχεια με καταπληκτικές άμυνες έμενε στον αγώνα και με έξυπνα πλασέ και με επιθέσεις μπλοκ άουτ κέρδιζε εύκολους πόντους, σε αντίθεση με την ομάδα του Ιωνικού που σε πολλά σημεία του αγώνα έχανε τον έλεγχο από το έξυπνο παιχνίδι σκοπιμότητας του Φιλαθλητικού. Επίσης τα πολύ καλά και με μεγάλο ρίσκο σέρβις των παικτριών του Φιλαθλητικού, δυσκόλεψαν την μέτρια υποδοχή του Ιωνικού, ενώ τα πολλά χαμένα και χωρίς ρίσκο σέρβις των κοριτσιών του Ιωνικού δεν πίεζαν όσο θα έπρεπε την υποδοχή του Φιλαθλητικού. Ο Ιωνικός βασίστηκε πολύ στις δύο έμπειρες Μποτσάκη και Σαρδελή, η πρώτη πήρε πολλές επιθετικές προσπάθειες και λογικά σε ορισμένα σημεία κουράστηκε.
Ορμητικά ξεκίνησε η ομάδα του Αγρινίου και πήρε δύσκολα το πρώτο σετ με 25-21. Το δεύτερο ήταν υπόθεση του Φιλαθλητικού που μεθοδικά και με αυτοπεποίθηση  αύξανε το σκορ, ενώ οι γηπεδούχες άρχισαν να δείχνουν σημάδια μεγάλου άγχους, η κόπωσης. Ο Φιλαθλητικός το κέρδισε με 15-25. Το τρίτο σετ έδειχνε φαβορί τον Φιλαθλητικό,άλλα ένα σερί με σερβίς της Σαρδελή ανέτρεψε την κατάσταση και ο Ιωνικός πήρε το σετ με 25-23. Δυστυχώς δεν αξιοποίησε την ψυχολογία από το προβάδισμα, ενώ οι παίκτριες της ομάδας της Πρέβεζας έδειξαν ψυχραιμία και αντοχές. Επικράτησαν πάλι πιο εύκολα με 14-25, για να φτάσει το σκορ 2-2 σετ  και έμενε το tai break.
Ο Φιλαθλητικός ξεκίνησε πάλι καλύτερα και προηγήθηκε 3-8, με τον Ιωνικό να καταφέρνει να επανέλθει και έφτασε να διεκδικεί το ματς. Προηγήθηκε 14-13 κι απέτυχε να φτάσει  στον 15ο πόντο που θα τελείωνε υπέρ του το παιγνίδι.  Οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν και τελικά επικράτησαν 16-18.
Για τον Ιωνικό αγωνίστηκαν οι: Λογκιζίδου, Παπανίκου, Σταμουλακάτου,Τζωρτζοπούλου, Σαρδελή, Μποτσάκη, Λιάκου (λ), Βέτσα, Φωτάκη.
Για τον Φιλαθλητικό οι: Μπαρμπούδη, Σιούλα, Κουτσογιαννόπουλου, Πεπόνη, Γιάγια, Πιέτα, Κοσμίδου (λ), Ντάκουλα, Μπακάλη.
papaioannou