Νίκη… διπλής όψεως

Αν κανείς έλεγε το καλοκαίρι πως ο Παναιτωλικός θα είχε μόνο 11 βαθμούς μετά από δέκα Αγωνιστικές και με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πιθανότατα θα προκαλούσε… μειδίαμα. Το ίδιο πιθανότατα αν ισχυρίζονταν πως ο ΠΑΟΚ θα βρίσκεται μόλις στους 15 βαθμούς. Αυτές οι δύο συγκομιδές δίνουν κι ένα διπλό νόημα στην προχθεσινή νίκη των κυανοκίτρινων.
Διότι αφενός απέχουν μόλις τέσσερις πόντους από την 15η Καλλονή και πρωταρχικός στόχος γίνεται η παραμονή μετά τα επώδυνα αποτελέσματα του διμήνου, αφετέρου μόλις τέσσερις πόντους απέχουν  κι από την 6η θέση, η οποία τέθηκε ως στόχος το καλοκαίρι. Ακούγεται κάπως… υπερφίαλο να σκέφτεται κανείς εξάδα μετά από τα χουνέρια που προηγήθηκαν και χωρίς να είναι βέβαιο πως η ομάδα μπήκε σε καλύτερο δρόμο, αφού μια νίκη δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκές δείγμα. Στον αντίποδα, όπως έχασε απρόσμενους βαθμούς ο Παναιτωλικός, κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί και να κερδίσει τέτοιους πόντους.
Κι αν ο 6ος ΠΑΟΚ αποτελεί δυσπρόσιτο στόχο για όποιον «ονειρευτεί» θέση στην εξάδα, ο 3ος Πανιώνιος είναι πιο «ευάλωτος». Βρίσκεται ψηλά διότι εκμεταλλεύτηκε τις  έως τώρα αδυναμίες των άλλων, σε συνδυασμό με την δική του ομοιογένεια και συνέχεια (ίδιος προπονητής και πολλοί ίδιοι  παίκτες). Που σημαίνει ότι αν συνέλθουν ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ή και η Βέροια, οι κυανέρυθροι δεν θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα.  Η όλη αναφορά και υπενθύμιση των ανωτέρω δεν έχει σκοπό να «ονομάσει» τον Παναιτωλικό φαβορί για την Ευρώπη.
Είπαμε… θα ήταν υπερφίαλο στην συγκεκριμένη καμπή του πρωταθλήματος. Μα είναι χρήσιμο να αναλογιζόμαστε πως τα 2/3 του πρωταθλήματος, τα οποία απομένουν ακόμα, μπορούν να φέρουν θεαματικές ανατροπές. Και κάπου εκεί «λες» γιατί όχι κι ένας βελτιωμένος  Παναιτωλικός;  Άλλωστε η ομάδα της τελευταίας δεκαετίας έχει δημιουργήσει μια μικρή παράδοση με συνεχόμενες νίκες και επίτευξη του στόχου εκεί που έμοιαζε «τελειωμένη», ή απανωτές ήττες που την έκαναν κομπάρσο από φαβορί.
papaioannou