Ρένος Χαραλαμπίδης: «Δεύτερη πατρίδα μου το Αγρίνιο»

Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός μιλά στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» με αφορμή την παράσταση «Χωρίζουμε Λέμε…»

«Αισθάνομαι Αγρινιώτης

εδώ και χρόνια. Δεν σας κρύβω χωρίς ίχνος υπερβολής, ότι το Αγρίνιο για μένα αποτελεί την δεύτερη πατρίδα μου καθώς επισκέπτομαι την πόλη συχνά πυκνά, ενώ πέρα από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, διατηρώ στενούς δεσμούς με φίλους από την περιοχή. Το Αγρίνιο ομορφαίνει διαρκώς και πάντοτε απολαμβάνω την παρουσία μου».

Τάδε Έφη στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός – σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, με αφορμή την παρουσία του στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της παράστασης «Χωρίζουμε Λέμε…» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, που φιλοξενήθηκε Δευτέρα και Τρίτη στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στον χωρισμό των ζευγαριών του σήμερα, αλλά και στο χαμόγελο που τόσο λείπει σήμερα από τους ανθρώπους, ελέω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

P1080189
«Το «Χωρίζουμε Λέμε…»

είναι μια κωμωδία που με αφορμή ένα διαζύγιο ρίχνει μια διεισδυτική, γεμάτη χιούμορ, ματιά σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Εκλογές, κόμματα, οικονομία, ξανά εκλογές, social media, χλιδάτο παρελθόν, άγνωστο μέλλον. Ξέρετε σήμερα οι άνθρωποι, εύκολα συνάπτουν σχέσεις και παντρεύονται, ωστόσο θα έλεγα ότι ακόμα πιο εύκολα χωρίζουν. Διακρίνεται λοιπόν μία επιπολαιότητα στις ανθρώπινες σχέσεις που φέρνει τον χωρισμό. Έτσι λοιπόν το χιούμορ εδώ βρίσκει θέση. Ας χαμογελάμε περισσότερο και ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πιο χιουμοριστική διάσταση σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι οι συντελεστές που είδαμε το Παπαστράτειο Μέγαρο κατάμεστο. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο. Την διασκέδαση, τη χαρά, που τόσο πολύ του λείπει σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Η παράσταση

«Χωρίζουμε Λέμε…» μετά από την καλοκαιρινή της επιτυχία, συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι της, για δεύτερη σεζόν τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα με απώτερο στόχο όχι το διαζύγιο, αλλά το γέλιο…

Ένα ζευγάρι – με πολλά μαζεμένα ο ένας για τον άλλον –  απευθύνεται σε έναν δικηγόρο για το διαζύγιο του.

P1080194

Ο δικηγόρος όμως

καταλήγει να είναι κάτι παραπάνω από δικηγόρος. Και το ζευγάρι καταλήγει να φεύγει αλλιώς απ’ ότι σχεδίαζε…

Πρόκειται για μια παράσταση έκπληξη που «φλερτάρει» με την επιθεώρηση, υπό την έννοια ότι σχολιάζει όλες τις πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας.

Η κωμωδία πρόταση των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου δεν εγγυάται το «Χωρίζουμε», αλλά το «τα Λέμε…»

aggelopoulos