«Ξηλώνουν» τον επικεφαλής αξιωματικό των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ

Επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία ζητά την… καρατόμηση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Σταυρόπουλο απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σημειωτέον, πως ο εν λόγω αξιωματικός ήταν αυτός, που χειρίστηκε την υπόθεση με τα κυκλώματα σε Αστυνομία και Λιμενικό, υποθέσεις για τις οποίες κατέθεσε στοιχεία στον  εισαγγελέα ο τέως υπουργός Γιάννης Πανούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.in.gr, ο κ. Σταυρόπουλος -ο οποίος θεωρείται «μάχιμος» αξιωματικός έχοντας υπηρετήσει στην Ασφάλεια Αττικής- έλαβε ήδη σήμερα την ενημέρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το αίτημα του κ. Τόσκα. Μάλιστα, «κύκλοι» της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου και εκφράζουν δυσφορία γι αυτήν την ενέργεια.

Ποτάμι: «Απαράδεκτη και περίεργη αποπομπή»

«Περίεργη» χαρακτηρίζει το Ποτάμι την απόφαση αποπομπής του κ. Σταυρόπουλου: «Ως αρχηγός του τμήματος ανθρωποκτονιών επί 9 χρόνια ο Σταύρος Σταυρόπουλος συγκρούστηκε με το οργανωμένο έγκλημα, διαλεύκανε δύσκολες υποθέσεις και πέτυχε την εξιχνίαση όλων των απαγωγών.

Ως Διευθυντής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασε σε σημαντικά επίπεδα απόδοσης συγκρουόμενος, αυτή τη φορά όχι μόνο με εγκληματίες αλλά και με σκοτεινά πρόσωπα της κυβερνητικής εξουσίας.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ελπίζαμε ότι θα κάνουν την κυβέρνηση να μεριμνήσει, να αυξήσει τους ελέγχους και να αντιμετωπίσει τη δράση των παρακρατικών κύκλων. Αντ” αυτού, έδιωξαν τον Σταύρο Σταυρόπουλο».

thecaller.gr