Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά την καταγγελία της μητέρας του 12χρονου μαθητή στη «Σ»

Τιμωρήθηκαν με αποβολή 6 μαθητές

Η αστυνομία ξεκίνησε να λαμβάνει καταθέσεις στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης 

Ποικίλα σχόλια και συζητήσεις

προκάλεσε η καταγγελία μητέρας 12χρονου μαθητή του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου, σύμφωνα με την οποία 15 μαθητές, χτύπησαν άσχημα τον γιό της –εν ώρα διαλείμματος – επειδή κουρεύτηκε! Το θέμα αποκάλυψε το Σάββατο 7 του μήνα η «Σ», δημοσιεύοντας και φωτογραφία του 12χρονου από το νοσοκομείο Αγρινίου, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου μία ώρα στην βραχεία νοσηλεία, εξαιτίας των χτυπημάτων, ενώ οι γιατροί του τοποθέτησαν και ειδικό κολάρο στον αυχένα, σημείο όπου δέχθηκε τα περισσότερα χτυπήματα. Η μητέρα υπενθυμίζουμε ότι κατήγγειλε bullying σε βάρος του 12χρονου γιού της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την μητέρα, αλλά και το ίδιο το παιδί, δεν είναι η πρώτη φορά που ο μικρός μαθητής της Α’ Γυμνασίου δέχεται «ενόχληση» από συμμαθητές του.

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση από τον Εισαγγελέα – Διέταξε την διενέργεια έρευνας, κύκλος καταθέσεων από την αστυνομία     

Την ίδια στιγμή γρήγορα αντανακλαστικά επέδειξε για το θέμα η Εισαγγελία Αγρινίου, καθώς αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας από τη «Σ», ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας διέταξε την διενέργεια έρευνας από την τοπική αστυνομία. Ήδη αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας ξεκίνησαν να λαμβάνουν καταθέσεις από κάθε εμπλεκόμενο στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης, τόσο από το σχολικό συγκρότημα, όσο και από την πλευρά των καταγγελλόντων. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί καταθέσεις από τον Διευθυντή του σχολείου και την μητέρα του 12χρονου.   

Έρευνα και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Στο μεταξύ κύκλο έρευνας ανοίγει και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κώστα Γιαννόπουλο «εμείς από την πλευρά μας όπως οφείλουμε εξάλλου, θα συλλέξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται, ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η διαδικασία που προβλέπεται βρίσκεται σε εξέλιξη και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε καταλήξει».

Κανονικά χθες στο σχολείο ο 12χρονος – Στο πλευρό της μητέρας ο Σύλλογος Γονέων και

Κηδεμόνων

Ο 12χρονος μαθητής χθες παρακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα διδασκαλίας του σχολείου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της μητέρας.

Πάντως χθες αργά το μεσημέρι διεξήχθη και η συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων καθηγητών του 7ου Γυμνασίου, όπου αποφασίστηκε έξι συμμαθητές του 12χρονου να τιμωρηθούν -οι πέντε με μονοήμερη αποβολή κι ένας με διήμερη αποβολή- για το συγκεκριμένο περιστατικό

aggelopoulos