Είχε… κοπεί για το τατουάζ, αλλά δικαιώθηκε! – Προσελήφθη τελικά Πατρινός Ειδικός Φρουρός

 

Μπορεί να ανέμενε για αρκετό καιρό την οριστική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως τελικά δικαιώθηκε!

Ο λόγος για έναν Πατρινό ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24.gr, πριν από μερικά χρόνια, μετά την προκήρυξη βρισκόταν στον πίνακα επιτυχόντων στο διαγωνισμό προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία ως Ειδικός Φρουρός.

Όμως όταν πήγε για τις εξετάσεις σε γιατρούς και για τα αθλητικές εξετάσεις, κόπηκε… με το σκεπτικό ότι είχε τατουάζ στο σώμα του.

Ο συγκεκριμένος νεαρός μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, ακόμη και μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας και τελικά δικαιώθηκαν!

Χθες, σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, ο νεαρός ορκίστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας και πλέον αύριο Κυριακή θα παρουσιαστεί στη σχολή στην Κομοτηνή για την εκαπίδευσή του.

Πως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας; Βασίστηκε στο παρακάτω σκεπτικό:

«Η δερματοστιξία (σ.σ.: το τατουάζ) συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου, εφόσον όμως αυτή είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των αστυνομικών υπαλλήλων, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».

tempo24.gr