Η φτώχεια «θερίζει» το Αγρίνιο

3ο σε όλη την χώρα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Στοιχεία σοκ από τον Αντιδήμαρχο υγείας και κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου Κώστα Καλαντζή, που…

P1080056 copy

3ο σε όλη την χώρα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

Στοιχεία σοκ από τον

Αντιδήμαρχο υγείας και κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου Κώστα Καλαντζή, που καταδεικνύουν πλήρως, την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες Αγρινιώτες ελέω της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Καλαντζής μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ανέφερε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, 2.075 οικογένειες από την περιοχή, συντηρούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου!

«Το Αγρίνιο έχει φάει μεγάλο χαστούκι από την κρίση. Είναι μαχαιριά στην καρδιά όταν στο τηλέφωνο μας λένε ότι δεν έχουμε γάλα για τα παιδιά μας, άνθρωποι που κάποτε ήταν νοικοκυραίοι» τόνισε ο κ. Καλαντζής, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία που αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέραν των 6.000 ατόμων που αντιστοιχούν στις 2.057 οικογένειες, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου είναι το πρώτο στην επαρχία και συνολικά 3ο σ’ ολόκληρη την χώρα!

Ταυτόχρονα, στο ζοφερό κλίμα έρχεται να συμπληρωθεί το γεγονός ότι αυτό το χρονικό διάστημα υπό ένταξη είναι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο άλλες 100 ακόμη οικογένειες. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα στοιχεία για το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο. Ειδικότερα, στο Κοινωνικό Ιατρείο έχουν ενταχθεί 500 άτομα, ενώ στο Κοινωνικό Φαρμακείο, εξυπηρετούνται 5.000 ιατρικές εντολές φαρμάκων κάθε χρόνο.

«Οι δυνατότητές μας είναι ελάχιστες ωστόσο κάνουμε ότι μπορούμε. Οι επιχειρήσεις δύσκολα πλέον μας βοηθούν» σημείωσε ο κ. Καλαντζής, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των εθελοντών που είναι πολύτιμη για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγρινίου!

Τα συγκεκριμένα στοιχεία

συγκλονίζουν συθέμελα την κοινωνία, αφού αφορούν στο Αγρίνιο, μια πόλη η οποία φαίνεται να ξεπερνά σε φτώχεια άλλες πόλεις, μεγαλύτερες σε έκταση και σε κατοίκους, όπως είναι η Πάτρα και τα Ιωάννινα, αλλά και πόλεις – δήμους που είναι στο λεκανοπέδιο της Αττικής!

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα με τον κ. Καλαντζή, το επόμενο χρονικό διάστημα θα διοργανωθούν εκδηλώσεις, τόσο Χριστουγεννιάτικες, για την υποστήριξη των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου τις γιορτινές μέρες, όσο και ενημερωτική εκδήλωση για το AIDS. Το συνολικό πλάνο είναι όλοι οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν για τους συμπολίτες τους, αλλά και για ασθένειες που θεωρούνται μάστιγα στην εποχή μας ή απασχολούν μεγάλη μερίδα του κόσμου.     

xondros1

aggelopoulos