Σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ στο Αγρίνιο

Προγραμματισμός αγωνιστικών δράσεων και προετοιμασία της απεργίας στις 12 του μήνα

Με στόχο την δυναμική

και μαζική συμμετοχή στην Γενική Πανεργατική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, συγκλήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ, υπό την παρουσία του Αιρετού στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Μπράτη.

Στη σύσκεψη

εκπροσωπήθηκαν τουλάχιστον 20 φορείς του δημόσιου τομέα από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Μετά από ένα μεγάλο κύκλο συζητήσεων, που επί το πλείστον αφορούσε στην απεργιακή κινητοποίηση και τις επιπτώσεις του 3ου μνημονίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακό Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Θανάση Γαλατά, συναποφασίστηκε για μεθαύριο Δευτέρα, να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ, στην οποία θα γίνει ο συντονισμός και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Στην μεθαυριανή

συνάντηση αποφασίστηκε σύμφωνα με τον κ. Γαλατά να κληθούν σύλλογοι και φορείς και του ιδιωτικού τομέα.

Σκοπός είναι να εκπροσωπηθεί στην πανεργατική κινητοποίηση και ο ιδιωτικός τομέας και η απεργία να πάρει επί της ουσίας τον χαρακτήρα μιας μεγάλης πανεργατικής κινητοποίησης. Στόχος επίσης είναι η μαζική συμμετοχή, αφού έχουν κληθεί φορείς όπως το Εργατικό Κέντρο, το «Δικαίωμα στη Ζωή» κ.α.

Ο κ. Γαλατάς επισήμανε πως το γενικό πλάνο και η στόχευση που υπάρχει είναι να μην πραγματοποιηθεί μόνο μια δυναμική κινητοποίηση την Πέμπτη χωρίς να υπάρχει συνέχεια. «Θέλουμε να υπάρξει κλιμάκωση, ανάλογα βέβαια και τις πολιτικές εξελίξεις.

Για το λόγο αυτό

αποφασίσαμε να κληθούν τα σωματεία και οι φορείς του ιδιωτικού τομέα, ώστε να αποφασίσουμε από κοινού και να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, ανάλογα και με τις εξελίξεις. Η έννοια της πανεργατικής κινητοποίησης είναι αυτή. Να συμμετέχουμε όλοι μαζί για να έχουμε δυνατή φωνή».             

xondros1