Άρωμα Χριστουγέννων στο Αγρίνιο

Ξεκίνησε η τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου φωτισμού

Η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει εκπλήξεις τα φετινά Χριστούγεννα, θέλοντας να προσελκύσει επισκέπτες άλλες περιοχές

Στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει σιγά- σιγά το Αγρίνιο. Αν και τα Χριστούγεννα έχουν χαρακτηριστεί ως γιορτή για τα παιδιά, ο Δήμος Αγρινίου, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Μαρία Παπαγεωργίου, στοχεύει να δώσει χαρά σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας, να βγάλει από το σπίτι τις οικογένειες και να δώσει εορταστικό παλμό και γιορτινό κλίμα στην πόλη. Πρόθεση και σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής, είναι η εγκατάσταση παγοδρόμιου στην Πλατεία Δημάδη (όπως και πέρσι) αλλά και Χριστουγεννιάτικου Χωριού, για πρώτη φορά στο δημοτικό παρκινγκ στα Παλαιά Σφαγεία. Ο γιορτινός διάκοσμος θα απλωθεί σε ολόκληρη την πόλη και τον Δήμο. Ήδη εδώ και αρκετές μέρες ετοιμάζονται από τα συνεργία του δήμου οι τελευταίες λεπτομέρειες που θα κάνουν φέτος την διαφορά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Ετοιμάζουμε πολλές εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις που θα λάβουν χώρα στις πλατείες του δήμου και της πόλης. Το Εντευκτήριο του τρένου στην Πλατεία Μελίνα Μερκούρη, που θα είναι ενδιάμεσα από την Παλιά Αγορά, το παγοδρόμιο και το Χριστουγεννιάτικο χωριό, θα αποτελέσει σημείο πραγματοποίησης πολλών εκπλήξεων και εκδηλώσεων» δήλωσε η κ. Παπαγεωργίου, η οποία τόνισε πως «ο εθελοντισμός τη φετινή περίοδο των Χριστουγέννων θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ αντίστοιχη ανταπόκριση, με αυτή των εθελοντών, υπήρξε και από φορείς του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου που θα συμμετάσχουν στο εορταστικό πρόγραμμα».

Η φωταγώγηση και το εορταστικό κλίμα με τις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται θα διαρκέσει για περίπου 40μέρες! Το Χριστουγεννιάτικο χωριό σύμφωνα με την κ. Παπαγεωργίου, θα περιέχει παραμυθούπολη, Άγιο Βασίλη, Λούνα Παρκ, παιχνίδια με ζωγραφική, κεραμική, θα φιλοξενήσει χορευτικά και θεατρικά σχήματα.

Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, αφού σκοπός και πρόθεση του Δήμου Αγρινίου είναι να καταρτιστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα καλύψει όλα τα γούστα και όλες τις περιοχές του δήμου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων. Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο που θα στηθεί στην Πλατεία Δημοκρατίας θα είναι επίσης φέτος κάτι μοναδικό για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο και αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις.

xondros1