Ασυνήθιστη άδεια, με προεκτάσεις

Σύφωνα με αυτά που ξέρουμε οι ομάδες παγκοσμίως είναι υποχρεωμένες να αποδεσμεύουν τους διεθνείς τους σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ώστε να ενσωματωθούν στα Εθνικά τους συγκροτήματα. Αυτό ισχύει και για την επόμενη εβδομάδα, γι’ αυτό άλλωστε το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει πρωτάθλημα στην Σουπερ Λιγκ.
Ο Παναιτωλικός έδωσε την άδεια στους Ντιέγκο και Ντάνι Μπεχαράνο να αναχωρήσουν από αυτή την εβδομάδα για την Βολιβία, με την λογική πως δεν θα χρησιμοποιούνταν στο προσεχές ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για μια ενέργεια καλής θέλησης της ομάδας προς τους ποδοσφαιριστές της. Κι εδώ εγείρονται κάποιες απορίες. Η καλή διάθεση πρέπει να υφίσταται εκατέρωθεν και οι δύο Βολιβιανοί έως τώρα δεν αξίζουν συγχαρητήρια για την προσφορά τους στον Παναιτωλικό, ώστε να τα «εισπράξουν» μ’ αυτή την διευκόλυνση.
Ίσως, όμως, να υπάρχει κάποια βούληση της ΠΑΕ να εξυπηρετήσει τους ποδοσφαιριστές αυτούς  λόγω του μάνατζέρ τους, κάτι το οποίο είναι θεμιτό, αρκεί να υπάρξει εκατέρωθεν η ίδια προθυμία. Διότι στον αντίποδα υπάρχει το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο Ματζουράκης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον χρόνο, όχι μόνο για το προσεχές παιγνίδι κάθε φορά, αλλά γενικότερα για να «δέσει» την ομάδα, να την εκπαιδεύσει πάνω στην δική του αγωνιστική λογική. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει επαρκώς όταν του λείπουν δύο βασικοί παίκτες του.
Παράλληλα είναι σημαντικό και πως το βλέπουν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, και μήπως στο μέλλον «εκβιάσουν» κάτι αντίστοιχο. Η ευχή είναι η ΠΑΕ να τα έχει συνυπολογίσει όλα αυτά και να έχει την βεβαιότητα   πως θα προκύψουν  μόνο θετικές συνέπειες.
aggelopoulos