Ν. Καραγέωργος: «Η Τέχνη πάντα τα καταφέρνει»

Εκ βαθέων συνέντευξη του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Μία εκ βαθέων συνέντευξη

παραχώρησε χθες στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Νίκος Καραγέωργος μιλώντας για όλους και για όλα. Ο νέος επικεφαλής του ΔΗΠΕΘΕ αναφέρθηκε στους στόχους και στο όραμά του για το θέατρο καθώς και για τις καινοτομίες που εντάχθηκαν στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

«Είμαι πολύ συγκινημένος που ανέλαβα το τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Ποτέ δεν το φανταζόμουν ότι θα συνέβαινε αυτό. Ωστόσο με πολύ μεγάλη χαρά αποδέχθηκα και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη, την πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου. Νομίζω ότι είχε φτάσει πλέον ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει αυτό. Ήμουν και δηλώνω έτοιμος για την πρόκληση αυτή. Εξάλλου ο πήχης του ΔΗΠΕΘΕ έχει ανέβει πολύ ψηλά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στους προκατόχους μου. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι οι ευθύνες για μένα και τους συνεργάτες μου είναι πολύ μεγάλες και θεωρούμε ότι θα ανταπεξέλθουμε πλήρως. Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι για την επόμενη μέρα. Εξάλλου ουδείς γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει. Γι’ αυτό και δεν θέλω να φαντάζομαι, πως θα είναι το ΔΗΠΕΘΕ ένα χρόνο μετά και πως θα τα έχουμε πάει. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω, είναι ότι έχω όρεξη για δουλειά και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι».

Ο κ. Καραγέωργος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φετινές θεματικές ενότητες που απαρτίζουν το πρόγραμμα έργων του ΔΗΠΕΘΕ.

«Φέτος η σκηνή χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Στην παιδική, την πειραματική και την κεντρική. Η κάθε μία θα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και στο κοινό δίνεται η δυνατότητα να έχει μια πλούσια γκάμα καλλιτεχνικών επιλογών. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στα παιδιά, ενώ φέτος θα υπάρχει και μία πρωτοτυπία εκτός των άλλων. Σε παραστάσεις, οι ηθοποιοί θα ενσαρκώνουν το ρόλο μιας προσωπικής ιστορίας θεατή ή θεατών! Σε αυτή την καινοτόμο δράση θα συμμετέχουν περίπου 30 άτομα συμπολίτες και όποιος θέλει θα αφηγείται μια προσωπική του ιστορία. Αυτό θα είναι κάθε φορά το θέμα του έργου. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, θα κάνουμε ότι καλύτερο, ώστε το θεατρόφιλο κοινό να μείνει και φέτος ικανοποιημένο. Η τέχνη ξέρετε, πάντα τα καταφέρνει και τα βγάζει πέρα, ακόμη και χωρίς τους πόρους που δικαιούται».

Η πρεμιέρα της χειμερινής περιόδου ανοίγει την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου με το έργο «Φραουλογλειφιτζουροσοκολατοκαραμελότσιχλα!» ή «Το ταξίδι του Νοστιμούλη» του Αντώνη Αμμολοχίτη, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου-Δημοτικών Σχολείων, αλλά και σε παιδιά Γυμνασίων Α΄ και Β΄ τάξης. Το πρόγραμμα των οργανωμένων πρωινών παραστάσεων  για τους μαθητές της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια Α’ και Β’ τάξης) θα ξεκινήσει από τις 9 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί περίπου έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2015. Εβδομαδιαία θα δίνονται μία ή δύο παραστάσεις ημερησίως, ανάλογα και με τις υποχρεώσεις του προγράμματος του θεάτρου. Επίσης, για πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια «ανοίγει» η Παιδική Σκηνή για το κοινό του Αγρινίου από 15 Νοεμβρίου έως μέσα Δεκεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 11.00.π.μ.

aggelopoulos