Προετοιμασία για ΠΑΣ

Από χθες ο Παναιτωλικός ξεκίνησε να προετοιμάζεται για το κομβικό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κομβικό διότι αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ματς στα οποία μπορεί να ποντάρει σε νίκη έως το τέλος του πρώτου γύρου, αλλά και την 1η Αγωνιστική του δευτέρου, όταν  θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.
Περισσότερο απ’ όλους το θέλει σίγουρα ο Ματζουράκης, καθώς όσο αργεί να «γευτεί» την πρώτη του νίκη ως προπονητής του Παναιτωλικού, τόσο υπάρχει ο φόβος για πρώιμη φθορά του.  Ο ΠΑΣ έχει επίσης ανάγκη τους βαθμούς, με τρεις περισσότερους από τον Παναιτωλικό αυτή τη στιγμή, αλλά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχει «βγάλει» δύσκολο πρόγραμμα και ακολουθούν  πιο βατά παιγνίδια γι’ αυτήν.
Μέρος του χθεσινού προγράμματος ακολούθησε ο Κόρσιενς με την προσδοκία να μπορεί να παίξει στην  Τούμπα, όπου θα απουσιάζει ο Παπάζογλου, μετά από περίπου 18 μέρες. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο  Ουάρντα (φωτο), ο οποίος λόγω  ενοχλήσεων στον προσαγωγό δεν αγωνίστηκε στην Ξάνθη, χθες ακολούθησε   ατομικό πρόγραμμα και ο Ματζουράκης περιμένει να δει την εξέλιξη του προβλήματός του. Ο Ρουσκουζέδα δεν προπονήθηκε λόγω κτυπήματος στο στήθος  κι έκανε θεραπεία όπως και ο Καμαρά. Απουσίαζαν και δεν θα παίξουν με τον ΠΑΣ οι τιμωρημένοι  Ντιέγκο και Ντάνι Μπεχαράνο, που βρήκαν την ευκαιρία να αναχωρήσουν νωρίτερα για τις  υποχρεώσεις τους με την Εθνική Βολιβίας. Σήμερα  θα γίνουν δύο προπονήσεις στις 10.30 το πρωί και στις 5.00 το απόγευμα.
Στο μεταξύ Γρηγόρης Μάκος  συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και  δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του την  13η Αγωνιστική,  με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο.
 
Ο Μανιάτογλου περιγράφει…
«Λάβατε κάποιο… μήνυμα απόλυσης από τη διοίκηση μετά το ματς με την Καλλονη και ποιο ήταν το χρονικό της απόλυσης;», ήταν η ερώτηση της ιστοσελίδας joinsports.gr στον βοηθό και διερμηνέα του Λίονελ Πόντες, Αλέξανδρο Μανιάτογλου. Κι αυτός περιέγραψε το χρονικό της απόλυσης ως εξής:  «Απ’  όσο μπορώ να γνωρίζω, όχι. Έγινε το ματς, το κλίμα ήταν πάρα πολύ βαρύ, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιο γεγονός να μας δείξει ότι είχε δρομολογηθεί η απόλυση του προπονητή. Μετά μεσολάβησε η ημέρα του ρεπό και την επόμενη είχαμε κανονικά την προπόνηση. Εμείς στην προπόνηση, μαζευτήκαμε αρκετά νωρίτερα όπως κάναμε κάθε φορά για να προετοιμάσουμε το πρόγραμμα της ημέρας, να κάνουμε την ανάλυση του αγώνα μέσω του βίντεο, να δούμε ποια ήταν τα θετικά μας, ποια τα αρνητικά μας. Ο προπονητής είχε μια συνάντηση στο γραφείο με τον τεχνικό διευθυντή, αλλά όταν ήρθε δεν μας είπε κάτι ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα να φύγουμε, απλώς κάποια στιγμή πήγε στο γραφείο του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, ή κάποιος τον επισκέφθηκε, του το ανακοίνωσε και μετά ήρθε σε εμάς και μας είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα φύγουμε. Δεν υπήρχε ούτε συνάντηση με τον πρόεδρο, ούτε επικοινωνία με τον πρόεδρο, πριν την απόφαση. Για εμάς ήταν κάτι πάρα πολύ ξαφνικό. Από τη στιγμή που ήταν μια απόφαση του προέδρου δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει. Δεν ήταν κάτι σαν  συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο τον προπονητή τον τεχνικό διευθυντή, να καθίσουν κάτω να συζητήσουν να δουν που πιστεύει η διοίκηση ότι σφάλει ο προπονητής, να καταθέσει ο προπονητής από την πλευρά του τη δική του άποψη, το τι ακριβώς συμβαίνει, το τι δεν πήγε καλά, το τι μπορεί να διορθωθεί και από εκεί και πέρα η Διοίκηση να αποφασίσει αν πείθεται, ή όχι. Το γεγονός ότι λήφθηκε μια απόφαση ερήμην του ήταν κάτι που τον πίκρανε πάρα πολύ».
papaioannou