«Τ’αγαπημένα»

Το Βιβλιοτρόπιο παρουσίασε  «Τ’ αγαπημένα» του Μιχάλη Γκανά  και τον ίδιο τον συγγραφέα σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση

Έργα που καθόρισαν

την ζωή και το έργο πολλών συγγραφέων μέσω του βιβλίου «Τ’ αγαπημένα» του Μιχάλη Γκανά παρουσιάστηκε την Δευτέρα το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο.  Το απόσταγμα του βιβλίου περιέχει κομμάτια που δείχνουν την πορεία της ανάγνωσης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδεολογική και συναισθηματική του ωρίμανση.

Τα κείμενα του βιβλίου σημάδεψαν τον συγγραφέα, γεγονός που φαίνεται και στην εισαγωγή του βιβλίου «Τ’ αγαπημένα», αφού περιγράφοντας το βιβλίο σημειώνει, ότι τα κείμενα αυτά διαμόρφωσαν και επηρέασαν τον ψυχισμό και τις προτιμήσεις του, καθώς είναι τα αγαπημένα του, όπως προδίδει και ο τίτλος του έργου.

Η πρώτη ενότητα του

βιβλίου φιλοξενεί δημοτικά τραγούδια που συνοδεύονται από σχόλια, που βοηθούν τον αναγνώστη να αντιληφθεί την πορεία κάποιου που ψάχνει μέσα από την λογοτεχνία τα θετικά βιώματα της ζωής. Η δεύτερη ενότητα φιλοξενεί τον πεζό λόγο του ποιητή. Η αρχή γίνεται με δύο συγκλονιστικές «μαρτυρίες» γυναικών που δίνουν το χαρακτηριστικό στίγμα του νέου ελληνισμού και συνεχίζει με κείμενα νέων Ελλήνων πεζογράφων.

Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου του Μιχάλη Γκανά, ο αναγνώστης μετατρέπεται σε φίλος και συνοδοιπόρος του συγγραφέα.

xondros1